Home / šport / Tenis / Djokovičovi spolupráca s Vajdom prospieva, v Monte Carle zničil Lajoviča, nadelil mu aj „kanára“

Djokovičovi spolupráca s Vajdom prospieva, v Monte Carle zničil Lajoviča, nadelil mu aj „kanára“

MONTE CARLO 16. apríla (WebNoviny.sk) – Srbský tenista Novak Djokovič sa minimálne dočasne znova dal dokopy so slovenským trénerom Mariánom Vajdom a opäť víťazí. V pondelok uspel za 57 minút suverénne 6:0, 6:1 proti krajanovi so štatútom kvalifikanta Dušanovi Lajovičovi v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Rolex na antuke v monackom Monte Carle.

Prvý úspech od januára

Pre 30-ročného Belehradčana Djokoviča je to prvý zápasový úspech od januára, keď bol v osemfinálovom 4. kole melbournských grandslamových Australian Open. Prehral v ňom s Čchung Hje-onom z Kórejskej republiky, následne priznal pretrvávajúce problémy s lakťom dominantnej pravej ruky a potom podstúpil operáciu. Na južnej pologuli to bolo „Noleho“ premiérové oficiálne súťažné vystúpenie od júlového Wimbledonu.

Bude čeliť Čoričovi

Niekdajší líder svetového rebríčka Djokovič sa medzičasom rozišiel a americkým tzv. superkoučom Andrem Agassim, aj s českým členom realizačného tímu Radkom Štěpánkom. Na marcových amerických podujatiach na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells aj v Miami na Floride zhodne neprekonal už úvodnú prekážku: vyradili ho Japonec Taro Daniel a Francúz Benoit Paire.

Dvanásťnásobný šampión z veľkej štvorky Djokovič nasadený ako deviaty bude v 2. kole v kniežatstve čeliť Chorvátovi Bornovi Čoričovi. Na tomto podujatí získal titul v rokoch 2013 a 2015, okrem toho bol vo finále edícií 2009 a 2012.

Dvojhra – 1. kolo:
Novak Djokovič (Srb.-9) – Dušan Lajovič (Srb.) 6:0, 6:1 za 57 minút

Viac k témam: ATP World Tour Masters 1000, Marián Vajda, Novak Djokovič, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Djokovičovi spolupráca s Vajdom prospieva, v Monte Carle zničil Lajoviča, nadelil mu aj „kanára“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *