Home / SLOVENSKO / Pellegriniho vláde nedôveruje ani vlastný minister Drucker, tvrdí iniciatíva Za slušné Slovensko

Pellegriniho vláde nedôveruje ani vlastný minister Drucker, tvrdí iniciatíva Za slušné Slovensko

BRATISLAVA 16. apríla (WebNoviny.sk) – Demisia ministra vnútra Tomáša Druckera je dôkazom toho, že vládna koalícia a premiér Peter Pellegrini radšej obetujú ministra vnútra, ako vyvodia zodpovednosť voči Tiborovi Gašparovi.

Pellegriniho vláda síce získala dôveru v parlamente, ale pondelkové slová Tomáša Druckera ukazujú, že jej neverí vlastný minister, ktorý sa rozhodol chrániť svoju integritu a odstúpiť.

Gašpar má byť odvolaný

Uvádza sa to v stanovisku iniciatívy Za slušné Slovensko, ktorá stále trvá na tom, že Tibor Gašpar má byť odvolaný. Informovali o tom zástupcovia iniciatívy Juraj Šeliga, Martina Strmeňová a Ján Gálik.

Odporúčame:
Online: Minister Drucker oznámil, že neodvolá Gašpara a podá demisiu

„Miesto snahy o obnovenie dôvery občanov, vláda Petra Pellegriniho robí doteraz všetko preto, aby jej občania nedôverovali. Všetci slušní ľudia môžu byť na seba právom hrdí – ich tlak prinútil odstúpiť Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Jozefa Valockého a dnes i Tomáša Druckera. Upratovanie krajiny stále pokračuje,“ píšu zástupcovia iniciatívy.

Chystajú ďalšie formy občianskeho tlaku

Trvajú na odvolaní Gašpara, ktorý je podľa nich „symbolom zlyhaní a nedôvery občanov v políciu a vyšetrovanie káuz“. Otázka odvolania Gašpara, systémových zmien v polícii a policajnej inšpekcii je teraz absolútnou zodpovednosťou premiéra Pellegriniho a vládnej koalície. Ako na záver zástupcovia iniciatívy Za slušné Slovensko dodali, ďalšie formy občianskeho tlaku oznámia v krátkom čase.

Minister vnútra Tomáš Drucker dnes oznámil, že sa rozhodol podať demisiu do rúk prezidenta Andreja Kisku. Ako povedal, nechce ešte viac polarizovať spoločnosť v otázke odvolania či neodvolania policajného prezidenta Tibora Gašpara. V pozícii ministra vnútra sa podľa jeho slov tiež necítil autenticky.

Viac k témam: Ján Kuciak, Juraj Šeliga, ministerstvo vnútra SR, Tibor Gašpar, Tomáš Drucker, Za slušné Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegriniho vláde nedôveruje ani vlastný minister Drucker, tvrdí iniciatíva Za slušné Slovensko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Krajskí prokurátori si prebrali prípady Špecializovaného trestného súdu

Závažné zistenia podľa neho vychádzajú z infožiadosti, ktorú podal, pretože Žilinka odmietal povedať, čo bude s agendou a prokurátormi zo zaniknutej špeciálnej prokuratúry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *