Home / SLOVENSKO / Zotrvanie Gašpara vyvoláva podľa Baráneka špekulácie o kauzách, ktoré by mohli vyjsť na povrch

Zotrvanie Gašpara vyvoláva podľa Baráneka špekulácie o kauzách, ktoré by mohli vyjsť na povrch

BRATISLAVA 16. apríla (WebNoviny.sk) – Ukazuje sa, že policajný prezident Tibor Gašpar je jedna z najdôležitejších osôb v štáte. Jeho zotrvaním v kresle prezidenta Policajného zboru vznikajú oprávnené pochybnosti a špekulácie o tom, aké kauzy a škandály by mohli vyjsť na povrch, ak by odišiel.

V reakcii na oznámenie ministra vnútra Tomáša Druckera, ktorý sa rozhodol neodvolať Gašpara, ale sám podá demisiu, to pre agentúru SITA uviedol politický analytik Ján Baránek.

Odporúčame:
Pellegriniho vláde nedôveruje ani vlastný minister Drucker, tvrdí iniciatíva Za slušné Slovensko

„Po dvojnásobnej vražde novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej padol minister vnútra (Robert Kaliňák, pozn. red.), padol premiér Robert Fico a jeho vláda, teraz padol ďalší minister vnútra, a policajný prezident ostáva, hoci požiadavka na jeho odstúpenie bola jedna z prvých,“ povedal Baránek.

Zotrvanie Gašpara podľa analytika vyvoláva špekulácie a pochybnosti o tom, čo by sa stalo, ak by policajný prezident odišiel. „Vyvoláva to oprávnené pochybnosti a špekulácie, či strach z toho, čo by sa stalo, ak by odišiel, neprevláda nad všetkými ostatnými okolnosťami,“ pokračoval ďalej Baránek.

Odporúčame:
KDH po rezignácii Druckera hovorí o predčasných voľbách ako najlepšom riešení pre Slovensko

Na otázku, koľko bude podľa neho Smeru trvať hľadanie nového ministra vnútra a kto by ním mohol byť, Baránek reagoval, že nevie, či nájdu niekoho, kto bude naďalej schopný vytrvalo bojovať za policajného prezidenta.

 

Viac k témam: Ján Baránek, Ján Kuciak, ministerstvo vnútra SR, Polícia SR, Tibor Gašpar, Tomáš Drucker
Zdroj: Webnoviny.sk – Zotrvanie Gašpara vyvoláva podľa Baráneka špekulácie o kauzách, ktoré by mohli vyjsť na povrch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *