Home / SLOVENSKO / Odchod Gašpara by zjednodušil obsadenie kresla ministra vnútra, vraví Bugár

Odchod Gašpara by zjednodušil obsadenie kresla ministra vnútra, vraví Bugár

BRATISLAVA 16. apríla (WebNoviny.sk) – Predseda koaličného Mosta-Híd Béla Bugár je na jednej strane rád, že po výmene na poste ministra vnútra sa priorita ich strany – odpolitizovanie Policajného zboru, dostala do legislatívneho procesu. Z pohľadu budúcnosti to Bugár považuje za zásadnejší a systémovejší krok, ako personálnu výmenu na jednom poste.

Cit pre realitu a spoločenské súvislosti

„Na druhej strane si myslím, že každý verejný činiteľ – vrátane prezidenta Policajného zboru – by mal mať cit pre realitu a vnímať spoločenské súvislosti,“ píše Bugár vo svojom stanovisku k odstúpeniu ministra vnútra Tomáša Druckera a zotrvaniu Tibora Gašpara na poste policajného prezidenta, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa strany Klára Debnár.

Odporúčame:
Online: Minister Drucker oznámil, že neodvolá Gašpara a podá demisiu

Bugár si myslí, že odchod súčasného šéfa Policajného zboru by určite zjednodušil obsadenie kresla ministra vnútra. „Nepochybujem o tom, že si to uvedomuje aj predseda vlády Peter Pellegrini, ktorý musí prísť s novým návrhom na ministra vnútra,“ dodal na záver Bugár.

Strana Most-Híd je prekvapená

Most-Híd už v pondelok stanovisko vydal, strana je podľa neho prekvapená z rozhodnutia ministra vnútra Tomáša Druckera podať demisiu po tak krátkom čase.

Odporúčame:
Zotrvanie Gašpara vyvoláva podľa Baráneka špekulácie o kauzách, ktoré by mohli vyjsť na povrch

„Odstúpenie Tomáša Druckera berieme na vedomie. Navrhované zmeny o spôsobe výberu a menovania vedenia polície považujeme za dôležitý systémový krok k obnovovaniu dôvery. Návrh je v súlade s návrhom strany Most-Híd, ktorý z iniciatívy jej predstaviteľov bol zapracovaný aj do Programového vyhlásenia vlády,“ uviedol už dnes Most.

Minister vnútra Tomáš Drucker v pondelok oznámil, že sa rozhodol podať demisiu do rúk prezidenta Andreja Kisku. Ako povedal, nechce ešte viac polarizovať spoločnosť v otázke odvolania či neodvolania policajného prezidenta Tibora Gašpara. V pozícii ministra vnútra sa podľa jeho slov tiež necítil autenticky.

Viac k témam: Béla Bugár, Ján Kuciak, ministerstvo vnútra SR, Most-Híd, Peter Pellegrini, Tibor Gašpar, Tomáš Drucker
Zdroj: Webnoviny.sk – Odchod Gašpara by zjednodušil obsadenie kresla ministra vnútra, vraví Bugár © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *