Home / SLOVENSKO / Falošný doktor chcel obrať dôchodkyňu o tisícky eur, zachránil ju telefonát príbuznému

Falošný doktor chcel obrať dôchodkyňu o tisícky eur, zachránil ju telefonát príbuznému

BRATISLAVA/NITRA 16. apríla (WebNoviny.sk) – Duchaprítomne sa zachovala 78-ročná dôchodkyňa z Nitry, ktorej cez víkend telefonoval falošný lekár. Nitrianke oznámil, že jej syn mal nehodu, má poranený jazyk a nemôže hovoriť.

Odporúčame:
Odvolací súd sprísnil trest pre Tomáša, ktorý obral dôchodkyňu o tisícky eur

Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, potom jej prečítal ist od syna, v ktorom ju žiadal o 4000 eur, aby sa nehoda neriešila cez políciu. Volajúci jej ešte nadiktoval telefónne číslo, na ktoré má zavolať, keď bude mať peniaze. Dôchodkyňa po telefonáte odišla do banky a vybrala 2000 eur.

Následne však zavolala svojmu príbuznému a povedala mu, čo sa stalo. Vtedy sa dozvedela, že jej syn je v poriadku a žiadnu nehodu nemal. Údajný doktor sa už neozval. V prípade je začaté trestné stíhanie pre zločin podvodu v štádiu pokusu. Polícia aj naďalej upozorňuje hlavne starších ľudí, aby si vždy podobné telefonáty preverili.

Viac k témam: dôchodcovia, krádež, krimi, podvod
Zdroj: Webnoviny.sk – Falošný doktor chcel obrať dôchodkyňu o tisícky eur, zachránil ju telefonát príbuznému © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *