Home / šport / Tenis / Skvelá Schmiedlová zdolala nasadenú „sedmičku“ a v Bogote postúpila do finále

Skvelá Schmiedlová zdolala nasadenú „sedmičku“ a v Bogote postúpila do finále

BOGOTA 15. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zvíťazila za 87 minút presvedčivo 6:3, 6:2 nad Rumunkou Anou Bogdanovou nasadenou ako siedmou v stretnutí sobotňajšieho semifinále dvojhry na turnaji WTA International Claro Open Colsanitas v kolumbijskej Bogote. Bol to Schmiedlovej premiérový vzájomný duel s 25-ročnou 76. ženou singlového renkingu Bogdanovou.

„Nebol to jednoduchý zápas. Bola som fakt nervózna, najmä ku koncu na mňa doliehal tlak. Na tomto turnaji som uspela v zápase na okruhu WTA po roku a pol, v semifinále som nebola naozaj veľmi dlho. Už z postupu do takejto fázy som teda mala veľkú radosť, zároveň som však nesmierne túžila uspieť aj v sobotu. Vedela som, že triumf by mi pomohol – je to kopa bodov, mohla som sa vrátiť do Top 100. Bola to naozaj značná záťaž a som hrdá a šťastná, že som napokon obstála. Myslím si, že som zahrala dobre,“ povedala Schmiedlová, citoval ju web WTA.

„V Bogote som predtým hrala raz a neuspela som už v 1. kole. Teraz som sa v dejisku dlhšie pripravovala na nadmorskú výšku a všetky ďalšie aspekty. Teší ma, že znova hrám na antuke. Cítim sa na kurte dobre, odkedy som sem pricestovala. Bojujem o každý fiftín a zdá sa mi, že zlá etapa môjho tenisu je za mnou. Finále bude podľa mňa kvalitné, teším sa naň,“ dodala Slovenka.

Na finále čakala od júla 2015

Schmiedlová bude v nedeľu o 19.00 h SELČ bojovať o trofej s 26-ročnou španielskou päťkou podujatia Larou Arruabarrenovou-Vecinovou (79., najvyššie bola na 52. priečke). Má proti nej štatistiku 1:0, presadila sa 6:3, 6:4 pred štyrmi rokmi v kvalifikácii na tvrdom povrchu v Indian Wells.

Odporúčame:
Aktualizované: Slovensko nastúpi proti Bielorusku bez Cibulkovej, kapitán Lipták zverejnil nomináciu

Dvadsaťtriročná Košičanka Schmiedlová bola medzi najlepšími štyrmi na úrovni Tenisovej asociácie žien (WTA) prvý raz od septembra 2015, keď sa jej to podarilo v Soule. Na finále čakala ešte o čosi dlhšie, a to od júla 2015 – vtedy napokon aj získala titul v Bukurešti, druhý vo svojej kariére po Katoviciach z apríla 2015.

Zverenkyňa Milana Martinca v rámci projektu NTC v pondelok dosiahla svoj premiérový zápasový úspech v hlavnej singlovej súťaží nad úrovňou ITF od októbra 2016, keď bola v osemfinálovom 2. kole na turnaji WTA tiež so štatútom International v Luxemburgu. Medzičasom pridala v kolumbijskej metropole ďalšie tri triumfy.

Posunie sa do prvej svetovej stovky

Niekdajšia 26. žena svetového rebríčka WTA vo dvojhre Schmiedlová, teraz 132. v systéme, už má istotu 180 bodov do hierarchie a prémie 21 400 USD pred zdanením.

Šampiónka získa 280 bodov a 43 000 USD brutto. V online prepočte sa Slovenka posunula na 99. post, tento týždeň má v dosahu 84. miesto. Extrémne prospieva svojej ambícii zmestiť sa nad čiaru hlavnej súťaže dvojhry na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros.

Zatiaľ úspešnejšia zo sestier Schmiedlových figuruje v oficiálnej predbežnej nominácii Slovenska na stretnutie s domácim Bieloruskom 21. – 22. apríla na tvrdom povrchu v hale Čižovka v Minsku v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2019 reprezentačných družstiev žien.

Bogota – dvojhra – semifinále

Karolína Schmiedlová (SR) – Ana Bogdanová (Rum.-7) 6:3, 6:2 za 87 minút

Viac k témam: Ana Bogdanová, Karolína Schmiedlová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Skvelá Schmiedlová zdolala nasadenú „sedmičku“ a v Bogote postúpila do finále © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *