Home / SVET / Strelec z mešity v Québecu sa bál premiérovej migračnej politiky, k činu ho viedli správy v televízii

Strelec z mešity v Québecu sa bál premiérovej migračnej politiky, k činu ho viedli správy v televízii

QUÉBEC 14. apríla (WebNoviny.sk) – Muž obvinený zo zastrelenia šiestich ľudí v mešite v kanadskom meste Québec tvrdí, že ho motivoval strach z migračnej politiky krajiny. Vyjadril sa tak vo svojom priznaní polícii, ktoré premietli v piatok počas súdneho procesu.

Alexandre Bissonnette, ktorý čelí obvineniam zo šesťnásobnej vraždy a šiestich pokusov o vraždu, sa ešte v marci k svojmu činu priznal. V islamskom kultúrnom centre sa 29. januára 2017 v čase útoku nachádzalo viac než 50 ľudí, ktorí tam prišli na večerné modlitby.

Odporúčame:
Vo Fínsku padlo prvé obvinenie z terorizmu, imigranta obžalovali z dvoch vrážd

Dvadsaťosemročný Bissonnette v nahrávke, ktorá vznikla deň po útoku hovorí, že sa bál, že sa v Kanade stane ďalší teroristický útok, ako v roku 2014 v Ottawe alebo v júli 2016 vo francúzskom Nice.

K činu ho vraj viedli televízne správy o tom, že premiér Justin Trudeau plánuje do Kanady vpustiť viac migrantov po tom, ako americký prezident Donald Trump oznámil svoj kontroverzný cestovný zákaz pre ľudí zo siedmich prevažne moslimských krajín.

Odporúčame:
Aktualizované: Vodič dodávky v Münsteri narazil do ľudí, údajne mal psychické problémy (foto)

„Áno, sledoval som televíziu a vedel som, že kanadská vláda prijme viac utečencov – tí, ktorých neprijmú Spojené štáty, prídu sem. Videl som to a vedel som, že zabijú mojich rodičov, moju rodinu aj mňa. Bol som si tým istý. Musel som niečo urobiť,“ povedal v priznaní s tým, že toto vedomie ho neustále prenasleduje a trápi a chce sa preto zabiť.

Bissonnette tiež priznal, že mal psychické problémy a lekár mu predpísal lieky proti úzkosti. Mal preto tiež trojtýždňové voľno z práce, kam sa mal vrátiť 30. januára. Súdny proces bude pokračovať budúci týždeň výpoveďami obetí útoku.

Viac k témam: Donald Trump, Kanada, mešita, migranti, streľba, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Strelec z mešity v Québecu sa bál premiérovej migračnej politiky, k činu ho viedli správy v televízii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americký balík pomoci Ukrajine bude väčší, nedostane len delostrelectvo a protivzdušnú obranu

Spomenutú pomoc v sobotu schválila Snemovňa reprezentantov a očakáva sa, že v utorok jej dá zelenú aj Senát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *