Home / šport / Futbal / Špecialitou Stocha je streľba z diaľky, proti Karvinej strelil dôležité góly za Slaviu Praha

Špecialitou Stocha je streľba z diaľky, proti Karvinej strelil dôležité góly za Slaviu Praha

PRAHA 14. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalista Miroslav Stoch sa zviditeľnil dvomi gólmi pri domácom triumfe Slavie Praha nad Karvinou 3:2 v piatkovom stretnutí 24. kola najvyššej českej súťaže. Dvadsaťosemročný stredopoliar najprv v prvom polčase vyrovnal a po zmene strán poslal „zošívaných“ do vedenia.

Na prvý zásah mu prihral krajan Jakub Hromada, ktorý kolmicou poslal loptu do šestnástky a Stoch si vychutnal slovenského brankára Patrika Le Gianga. Bývalý hráč FC Chelsea či Fenerbahce Istanbul upútal aj druhým gólom, keď ideálne trafil z približne 30 metrov. Stocha v tejto sezóne trápi produktivita, presadil sa iba trikrát, okrem piatkového duelu aj v marci v mestskom derby proti Sparte.

Streľba z diaľky je jeho špecialita

„Každý hráč potrebuje asistencie a góly. Skoro v každom zápase strieľam, ale nepadalo mi to tam. Dnes sa mi to podarilo dvakrát, budem sa snažiť aj nabudúce. Verím, že sa to rozbehne a pomôžem mužstvu produktivitou,“ povedal Stoch na oficiálnom webe Slavie.

Odporúčame:
Nikto nás nemá rád a všetci sú proti nám, tvrdí kouč Trnavy Nestor El Maestro

Odchovanec nitrianskeho futbalu sa netají, že streľba z diaľky je jeho špecialita. „Odjakživa to dosť trénujem. Zdobilo ma to celú kariéru. Konečne som trafil aj tu, dúfam, že to nebolo naposledy,“ prezradil Stoch a dodal, že v tomto aspekte hry je samouk: „Je to hlavne o tréningu. Každý má inú techniku, či už kopov alebo všeobecne. Dosť som to driloval, potom prišiel nejaký zlom a začalo mi to padať z diaľky, tak som to skúšal ďalej. Bol som úspešný, ale v ostatnej dobe sa to zadrhávalo, konečne sa mi to podarilo.“

Zaostával za očakávaniami

Nielen päťdesiatpäťnásobný reprezentant Slovenska si uvedomoval, že v produktivite zaostáva za očakávaniami, patrične si ho doberali aj spoluhráči. „Počúval som ich dosť dlho. Som si vedomý, že to trvalo pár zápasov, ale teraz som rád a určite aj oni. Už si zo mňa po zápase robili srandu,“ dodal Stoch.

Obhajca titulu Slavia Praha figuruje na druhom mieste v ligovej tabuľke so štvorbodový mankom na trápiacu sa Plzeň, ktorá má zápas k dobru. V nedeľu doma privíta Spartu Praha.

Viac k témam: futbal, Miroslav Stoch, SK Slavia Praha
Zdroj: Webnoviny.sk – Špecialitou Stocha je streľba z diaľky, proti Karvinej strelil dôležité góly za Slaviu Praha © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *