Home / EKONOMIKA / Fakultná nemocnica Nitra vymenila generálneho riaditeľa, ide už o tretieho v priebehu pol roka

Fakultná nemocnica Nitra vymenila generálneho riaditeľa, ide už o tretieho v priebehu pol roka

NITRA 13. apríla (WebNoviny.sk) – Novou generálnou riaditeľkou Fakultnej nemocnice Nitra je od štvrtka Jarmila Mikušová. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

„Na tejto pozícii bude až do obsadenia miesta úspešným uchádzačom výberového konania, najdlhšie šesť mesiacov,“ uviedla Eliášová. Za posledný polrok je Mikušová v poradí už tretím človekom, ktorý vedie nitriansku nemocnicu.

Odporúčame:
Kontrola odhalila nezrovnalosti v košickej nemocnici, peniaze cudzincov mali ísť cez daňový raj

Od 1. novembra 2017 bol generálnym riaditeľom nemocnice Kamil Koleják. Rezort zdravotníctva ho odvolal 14. marca. Zdôvodnil to tým, že „ministerstvo zdravotníctva priebežne hodnotí výsledky nemocníc vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti a na základe toho realizuje aj opatrenia v oblasti personálnej politiky.“

Koleják tu zostal pracovať ako prednosta kliniky neurochirurgie. Od 15. marca šéfoval nemocnici Ľubomír Dorociak, ten však tiež končí. Podľa slov Eliášovej ukončil pracovný pomer na vlastnú žiadosť.

Viac k témam: Fakultná nemocnica Nitra, Ministerstvo zdravotníctva SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Fakultná nemocnica Nitra vymenila generálneho riaditeľa, ide už o tretieho v priebehu pol roka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Štát chce do roku 2030 ukončiť na Slovensku bezdomovectvo, pomôcť má akčný plán

Celkovo plánuje štát do tejto oblasti investovať 96 miliónov eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *