Home / SVET / Macron čoskoro rozhodne o možnom útoku na sýrsku armádu, ktorú obvinili z chemického útoku

Macron čoskoro rozhodne o možnom útoku na sýrsku armádu, ktorú obvinili z chemického útoku

MOSKVA 12. apríla (WebNoviny.sk) – Francúzsko sa počas najbližších dvoch dní rozhodne, či zaútočí na sýrsku armádu obvinenú z použitia chemických zbraní proti civilistom.

Minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian vo štvrtok uviedol, že prezident Emmanuel Macron sa rozhodne, či zaútočí v dôsledku „nerešpektovania medzinárodnej dohody o chemických zbraniach“. „Sme odhodlaní, ako povedal prezident republiky, situáciu nemôžeme tolerovať,“ vyhlásil minister pred novinármi v Rumunsku.

Politik takisto reagoval na otázku, či Francúzsko konzultovalo útok s USA. „Francúzsko sa rozhodne o tomto kroku samostatne,“ povedal. Americký prezident Donald Trump už predtým varoval Sýriu pred možným útokom.

Odporúčame:
Sýrska vláda získala podľa Ruska kontrolu nad mestom Dúmá, kde sa mal stať údajný chemický útok

Napätá situácia sa týka útoku, počas ktorého sýrske provládne sily údajne použili v meste Dúmá chemické zbrane a zabili tak niekoľko desiatok civilistov. Sýria a jej spojenec Rusko to však odmietajú. Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok takisto informovalo, že sýrska vláda plne kontroluje mesto Dúmá vo Východnej Ghúte.

Viac k témam: chemický útok, Emmanuel Macron, Francúzsko, Rusko, Sýria
Zdroj: Webnoviny.sk – Macron čoskoro rozhodne o možnom útoku na sýrsku armádu, ktorú obvinili z chemického útoku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Británia schválila zákon o vyhosťovaní migrantov z Rwandy. Prvých chce deportovať už o pár týždňov

Oponenti sa zaviazali, že budú proti deportáciám do Rwandy naďalej bojovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *