Home / SLOVENSKO / SaS a OĽaNO nepriberú KDH k centrálnej dohode pred komunálnymi voľbami

SaS a OĽaNO nepriberú KDH k centrálnej dohode pred komunálnymi voľbami

BRATISLAVA 15. apríla (WebNoviny.sk) – Dohoda medzi SaS, OĽaNO a neparlamentným KDH na predvolebnej spolupráci pred jesennými komunálnymi voľbami na centrálnej úrovni nevznikne.

SaS kontaktovali ďalšie strany

Ako povedal vo štvrtok pre agentúru SITA podpredseda SaS Ľubomír Galko, centrálna zmluva, ktorú už dávnejšie uzavreli SaS a OĽaNO, sa rozširovať nebude, pretože by to bolo príliš komplikované. „Nikto totiž nevie garantovať v 3 000 obciach a mestách podporu takejto koalícii. Je to niečo iné ako voľby do VÚC,“ uviedol.

Odporúčame:
SaS sa doťahuje na klesajúci Smer-SD, Matovič si pohoršil a nové strany polepšili

Podľa Galka však platí, že KDH je vítané v každom meste a obci, kde sa budú chcieť pridať ku koalícii SaS a OĽaNO. “Kontaktovali nás už strany Šanca a Sme rodina, začíname rokovať. To čakáme aj od KDH, hnutie je v našej širokej pravicovej demokratickej koalícii vítané ako všetky ostatné strany,“ konštatoval Galko.

Matovič nerozumie výlevom Hlinu

Ako na sociálnej sieti napísal predseda KDH Alojz Hlina, o tom, že centrálna dohoda pre komunálne voľby medzi SaS, OĽaNO a KDH nebude, sa dozvedel v stredu od SaS.

„Nebolo žiadne rokovanie o podmienkach prípadnej centrálnej dohody, teda k odmietnutiu spoločnej dohody nedošlo pre prípadné nároky, podmienky, okolnosti ktorejkoľvek strany, ale dohoda bola odmietnutá bez udania dôvodu. Kresťanskí demokrati boli pripravení rokovať o centrálnej dohode pre komunálne voľby 2018. Takáto dohoda by mala určite význam, čo sa potvrdilo aj pri VÚC voľbách,“ napísal Hlina, ktorý vyjadruje poľutovanie nad tým, že k dohode nedošlo a vyjadruje aj viac ako počudovanie nad tým, akým procesným spôsobom bola celá táto záležitosť vedená.

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič nerozumie týmto „výlevom“ Alojza Hlinu cez sociálne siete. „Bez toho, aby boli obojstranné rokovania medzi KDH a OĽaNO sa snaží robiť politiku cez sociálne siete. Nemyslím, že toto je zodpovedné správanie sa, ak KDH chce naozaj spoluprácu opozičných strán,“ povedal Matovič pre agentúru SITA.

Viac k témam: Alojz Hlina, KDH Kresťanskodemokratické hnutie, komunálne voľby 2018, Ľubomír Galko, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Šanca, SaS Sloboda a Solidarita, Sme Rodina Boris Kollár
Zdroj: Webnoviny.sk – SaS a OĽaNO nepriberú KDH k centrálnej dohode pred komunálnymi voľbami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *