Home / SVET / Pápež František sa ospravedlnil za omyl v kauze zneužívania detí pedofilným kňazom

Pápež František sa ospravedlnil za omyl v kauze zneužívania detí pedofilným kňazom

VATIKÁN 11. apríla (WebNoviny.sk) – Pápež František v stredu otočil v kauze sexuálneho zneužívania detí zo strany čilského pedofilného kňaza Fernanda Karadima. Vo februári sa prekvapivo zastal čílskeho biskupa Juana Barrosa, ktorý kňaza podľa jeho obetí kryl, pričom vyhlásil, že obvinenia sú podľa neho nepodložené a Barroso je nevinný.

V stredu však pápež zverejnil list, v ktorom priznáva, že v tejto kauze sa dopustil „tragických omylov“. Obete sexuálneho zneužívania zo strany Karadima poprosil o odpustenie a pozval ich do Vatikánu. Na „mimoriadne rokovanie“ do Vatikánu povolal aj čilských biskupov.

Odporúčame:
Pije pápež František pivo? Jeho predchodca Lev ho popíjal ako liek

Prekvapivú otočku v postoji pápeža k tejto kauze spôsobili podľa všetkého zistenia arcibiskupa Charlesa Sciclunu, ktorého František vyslal do Čile prešetriť okolnosti tohto prípadu. Agentúra AP označuje Sciclunu za najrešpektovanejšieho vatikánskeho vyšetrovateľa prípadov sexuálneho obťažovania zo strany kňazov. Čo presne Scicluna v Čile zistil, sa v pápežovom liste neuvádza.

Viac k témam: Čile, Pápež František, sexuálne zneužívanie detí, Vatikán
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František sa ospravedlnil za omyl v kauze zneužívania detí pedofilným kňazom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *