Home / EKONOMIKA / Situácia v Národnom onkologickom ústave sa podľa Kalavskej upokojila, avizuje aj záujem o prácu

Situácia v Národnom onkologickom ústave sa podľa Kalavskej upokojila, avizuje aj záujem o prácu

BRATISLAVA 11. apríla (WebNoviny.sk) – Situácia v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) sa upokojila. Povedala to po rokovaní vlády ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

„Komunikovala som s lekármi, a teda mám ich garanciu, že je to všetko v poriadku, vyriešené, zostávajú na svojich pozíciách, takisto ako sestry. Dokonca som dostala informácie, že majú záujem pracovať nové sestry v onkologickom ústave,“ dodala ministerka.

Riaditeľ Valocký rezignoval

Minulý týždeň sa vzdal funkcie generálny riaditeľ NOÚ Jozef Valocký, ktorý pôsobil ako šéf ústavu od 29. novembra 2016. Vo funkcii skončí k 30. aprílu tohto roka.

„Pre upokojenie situácie som sa rozhodol odovzdať svoju rezignáciu z postu generálneho riaditeľa NOÚ. Zároveň si prajem, aby kontinuita opatrení vedúcich k zlepšeniu poskytovania zdravotnej starostlivosti, zvýšeniu komfortu pacientov a zabráneniu nekalých praktík, ktorých nápravu sme za uplynulý rok vykonali, ostala zachovaná,“ povedal vtedy Valocký.

Odporúčame:
Valocký končí ako šéf Národného onkologického ústavu, ministerka prijala jeho rezignáciu

NOÚ v Bratislave vedie Rada riaditeľov zložená z generálneho, ekonomického a medicínskeho riaditeľa. Po ukončení pôsobenia Jozefa Valockého môže pozíciu generálneho riaditeľa dočasne zastavať iná osoba až do ukončenia úspešného výberového konania, najdlhšie však na obdobie šiestich mesiacov. Ústav môže byt dočasne vedený aj dvoma členmi z troch, v tomto prípade medicínskym a ekonomickým riaditeľom.

Nedostatok personálu a čakanie pacientov

Stolička pod generálnym riaditeľom NOÚ Jozefom Valockým sa začala otriasať po informáciách uverejnených v TV Markíza o tom, že v ústave majú nedostatok personálu a predlžuje sa čakanie pacientov na operácie.

Na podobné personálne problémy upozorňovali zamestnanci aj na predchádzajúcom pôsobisku Valockého v nitrianskej fakultnej nemocnici, kde takisto zastával pozíciu generálneho riaditeľa.

Viac k témam: Andrea Kalavská, Ministerstvo zdravotníctva SR, Národný onkologický ústav (NOÚ)
Zdroj: Webnoviny.sk – Situácia v Národnom onkologickom ústave sa podľa Kalavskej upokojila, avizuje aj záujem o prácu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *