Home / šport / Hokej / Nagy v reprezentácii odovzdáva nazbierané skúsenosti, možno už v lete ukončí kariéru

Nagy v reprezentácii odovzdáva nazbierané skúsenosti, možno už v lete ukončí kariéru

PIEŠŤANY 10. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou prvé dva aprílové prípravné zápasy pred májovými majstrovstvami sveta v Dánsku, pred sebou však ďalších sedem duelov.

Aktuálnym kapitánom slovenského výberu je útočník Ladislav Nagy. Stále viac a viac je jeho úlohou odovzdávať skúsenosti mladším hokejistom.

„Keď som bol mladší, tak mne pomáhali Jožko Stümpel, Žigo Pálffy či nebohý Majo Demitra a ďalší chalani. Ja som sa učil od týchto borcov a teraz sa ja snažím trochu pomáhať mladším. S nimi sa však musíme rozprávať opatrnejšie, nie ako to bolo pred pätnástimi rokmi. Majú trochu slabšiu psychiku, takže musia to byť opatrnejšie slová. Niekedy sú podľa mňa potrebnejšie aj tvrdšie slová, ale už je iná doba,“ hovorí Ladislav Nagy.

Odporúčame:
Gáborík je po operácii a neposilní Slovensko na MS v hokeji, Šatan potvrdil aj neúčasť Hrivíka

Ostrieľaný útočník v utorok nechýbal v Piešťanoch na zraze národného družstva. „Začíname ďalší týždeň prípravy, prišli noví hráči. Vo Švédsku to z našej strany nebolo dobré, ale veľa šancí dostali mladí hráči. Videli, že je to úplne iný hokej ako v kluboch. Smerom k MS sa musíme výrazne zlepšiť, lebo sme vo Švédsku neplnili veci a totálne sme zlyhali,“ zhodnotil predchádzajúci týždeň 38-ročný krídelník a pokračoval, „problémy sme mali v obrannom pásme, zbytočne sme tam lietali, kým Švédi sa tam točili. Musíme tam zachovať pokoj a rozobrať si súpera. V obrane sme mali strašný chaos. Každý sa chcel ukázať, no keď sa chce až príliš, vtedy sa robia chyby. Je potrebné sa upokojiť a hrať to, čo povie tréner. My sme tak nespravili, a preto boli také výsledky.“

Potvrdené mená z NHL

Tento týždeň pre tím SR vyvrcholí prípravnými súbojmi v Nemecku proti domácim hokejistom, prekvapujúcim strieborným medailistom zo ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu.

„Švédi nám ukázali, ako sa hrá hokej. Obrancovia podporovali útok, bolo krásne ich sledovať. Verím, že nám sa v Nemecku podarí nejaký zápas vyhrať, aby sa náš tím pozdvihol po mentálnej stránke,“ myslí si Ladislav Nagy.

Odporúčame:
Reprezentáciu zo zámoria posilnia Sekera, Jurčo a Jaroš, Pánik s Halákom definitívne neprídu

Vyjadril sa aj k prvým potvrdeným menám z NHL (Sekera, Jurčo a Jaroš), ktoré tím SR doplnia pred štartom MS.

„Každý hráč zo zámoria je potrebný, preto je super, že svoje áno povedali už traja hráči. Škoda, že sa zranili Marek Hrivík a Marián Gáborík. Uvidíme, ako sa to poskladá a kto príde pomôcť,“ hovorí.

Sklamaný z vypadnutia v Tipsport lige

Ladislav Nagy bol po skončení klubovej sezóny sklamaný z toho, že jeho klub HC Košice rovnako ako pred rokom vypadol v play-off Tipsport ligy už vo štvrťfinále.

„Cítim sa dobre a teším sa z každého zápasu. Po sezóne som to chcel úplne zabaliť, no porozprával som sa dobre s Mirom Šatanom a som tu. Budem sa snažiť pomôcť mladším chalanom, aby mali pokoj na hokejkách a aby sme hrali čo najlepšie,“ poznamenal rodák zo Šace.

Rozmýšľa už nad tým, kde bude v nasledujúcej sezóne hrať? „Až v lete uvidím, aká bude moja hokejová budúcnosť. Možno v lete skončím s hokejom úplne alebo sa rozhodnem, že potiahnem ešte jednu sezónu. Teraz nad tým nerozmýšľam. Hral by som iba v Košiciach a ak tie nebudú mať záujem, tak skončím. Už mám svoje roky, hokej sa zmenil a je o dosť rýchlejší. Viac šancí musia dostávať mladší hokejisti,“ informoval.

V Košiciach pred novým ročníkom plánujú radikálnejšie zmeny v kádri. „Snažia sa viac pozerať na skladbu mužstva. Napríklad v tejto sezóne nám chýbala „checking line“. V play-off sme však hrali dobre, rozhodol prvý zápas, v ktorom sme mali vyhrať a mohlo to byť všetko inak,“ doplnil Ladislav Nagy.

Viac k témam: hokej, Ladislav Nagy, Majstrovstvá sveta v hokeji MS v hokeji 2018, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nagy v reprezentácii odovzdáva nazbierané skúsenosti, možno už v lete ukončí kariéru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *