Home / šport / Hokej / Slováci začali ďalšiu fázu prípravy na MS v hokeji, tréner Ramsay má k dispozícii 23 hráčov

Slováci začali ďalšiu fázu prípravy na MS v hokeji, tréner Ramsay má k dispozícii 23 hráčov

PIEŠŤANY 10. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia v utorok popoludní začala v Piešťanoch ďalší týždeň spoločnej prípravy na májové majstrovstvá sveta v Dánsku. Tréner Craig Ramsay má aktuálne k dispozícii 23 hráčov vrátane dvoch brankárov.

Tento týždeň zakončia Slováci dvoma prípravnými zápasmi, počas víkendu vo Weisswasseri a Drážďanoch ich preveria domáci Nemci, strieborní medailisti zo ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu.

Odporúčame:
Reprezentáciu zo zámoria posilnia Sekera, Jurčo a Jaroš, Pánik s Halákom definitívne neprídu

„Všetci videli, ako hrali Nemci na olympiáde. Tento súper nás preverí. Mužstvo sme trochu obmenili. Počas prvých dvoch týždňov až tak nebazírujeme na výsledkoch, ale viacerí hráči majú šancu ukázať sa trénerovi a presvedčiť ho, aby šli v príprave ďalej,“ prezradil GM Miroslav Šatan.

Zmeny v kádri slovenského tímu

V porovnaní s minulotýždňovými zápasmi vo Švédsku (prehry 3:6 a 1:7) do Nemecka nepôjdu obrancovia Martin Bodák, Karol Sloboda a útočníci Andreas Štrauch, Filip Krivošík, Dávid Šoltés. Do kádra pribudli beci Adam Jánošík (Liberec), Michal Čajkovský (Jekaterinburg), Richard Stehlík (francúzsky majster s Rouenom) a útočníci z HK Nitra – Michal Krištof, Matej Paulovič a Tomáš Mikúš.

Odporúčame:
Gáborík je po operácii a neposilní Slovensko na MS v hokeji, Šatan potvrdil aj neúčasť Hrivíka

Navyše, k tímu sa v piatok pridá spomenuté duo Rybár, Cingeľ. „Obaja ešte majú klubové povinnosti, ale v Nemecku by mohli nastúpiť aspoň v jednom súboji,“ vyhlásil Šatan a poznamenal, že pri tíme stále nie je brankár Ján Laco a je celkom možné, že do prípravy reprezentácie sa už nepripojí. „Janovi sme dali týždeň na rozmyslenie a momentálne to vyzerá tak, že definitívne rozhodnutie ešte o pár dní natiahneme. Zatiaľ sme ho ro prípravy nevolali a zdá sa, že Jano Laco sa k národnému tímu nepripojí. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia s brankármi. Zatiaľ sa pripravuje individuálne v Liptovskom Mikuláši, definitíva ešte nepadla,“ prezradil Šatan.

Súčasť seriálu Euro Hockey Challenge

Informoval tiež o tom, že do nasledujúceho týždňa prípravy možno dostanú pozvánku aj hráči z HKM Zvolen. „Obranca Dominik Graňák dostal voľno na tento týždeň a rátame s ním na nasledujúci týždeň,“ dodal.

Stretnutia v Nemecku (14. a 15. apríla) budú súčasťou seriálu Euro Hockey Challenge rovnako ako zápasy vo Švédsku. Slováci v príprave na májové MS v Dánsku okrem Nemcov nastúpia ešte dvakrát proti Lotyšom (Michalovce a Poprad) aj Francúzom (Nitra a Piešťany), čaká ich aj súboj proti výberu Kórejskej republiky (Piešťany).

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na prípravné zápasy v Nemecku:

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Dávid Hrenák (St. Cloud State University, USA/NCAA), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Kárlové, ČR)

Obrancovia: Adam Jánošík (Bílí Tygři Liberec, ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Marek Ďaloga (Sparta Praha, ČR), Martin Fehérváry (Oskarshamn, Švéd.), Martin Gernát (Lausanne, Švaj.), Juraj Valach (obaja Piráti Chomutov, ČR), Peter Trška (HC Vítkovice, ČR), Richard Stehlík (Rouen Dragons, Fr.), Mário Grman (bez klubovej príslušnosti)

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof, Matej Paulovič, Tomáš Mikúš (všetci HK Nitra), Andrej Kudrna (Sparta Praha, ČR), Marek Hovorka, Michel Miklík, Ladislav Nagy (všetci HC Košice), Eduard Šimun (HC Nové Zámky), Lukáš Cingeľ (Mountfield Hradec Kárlové, ČR)

Viac k témam: Craig Ramsay, hokej, Majstrovstvá sveta v hokeji MS v hokeji 2018, Miroslav Šatan, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci začali ďalšiu fázu prípravy na MS v hokeji, tréner Ramsay má k dispozícii 23 hráčov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *