Home / šport / Hokej / Reprezentáciu zo zámoria posilnia Sekera, Jurčo a Jaroš, Pánik s Halákom definitívne neprídu

Reprezentáciu zo zámoria posilnia Sekera, Jurčo a Jaroš, Pánik s Halákom definitívne neprídu

PIEŠŤANY 10. apríla (WebNoviny.sk) – K slovenskej hokejovej reprezentácii sa ešte pred májovými majstrovstvami sveta v Dánsku pripoja minimálne traja hráči, ktorí pôsobia v zámorí. Informoval o tom generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan na utorkovom zraze v Piešťanoch. Káder reprezentácie doplnia obrancovia Andrej Sekera, Christián Jaroš a útočník Tomáš Jurčo.

Odporúčame:
Gáborík je po operácii a neposilní Slovensko na MS v hokeji, Šatan potvrdil aj neúčasť Hrivíka

„Tomáš a Christián sa k nám pripoja pravdepodobne na posledný týždeň prípravy pred MS. Andrej si síce lieči zranenie, ale možno o nejaké dva týždne by k nám mohol prísť, chce hrať na šampionáte,“ informoval Šatan.

Zlou správou pre slovenských fanúšikov je negatívne stanovisko od útočník Richarda Pánika a brankára Jaroslava Haláka. „Rišo s manželkou majú termín príchodu potomka na svet, Jarovi sa končí v zámorí zmluva. Obe rozhodnutia rešpektujeme,“ povedal Miroslav Šatan.

Odporúčame:
Sekera a Jurčo chcú hrať na MS v hokeji, brankár Halák zrejme do Dánska nepríde

Pre zranenia nemôžu hrať ani útočníci Marián Gáborík a Marek Hrivík. „S ostatnými hráčmi z NHL som hovoril, no čakajú ich súboje v play-off a ich situáciu budeme riešiť až vtedy, ak s klubom vypadnú v 1. kole vyraďovacej časti. V prípade Zdena Cháru, Tomáša Tatara, Petra Budaja a Marka Daňa je to otvorené, ani jeden z nich nemal jednoznačné stanovisko. Ešte je tu skupina hráčov, ktorých čaká play-off v AHL – ide o Petra Cehlárika, Erika Černáka a Martina Marinčina. Oni majú ešte sezónu a po jej skončení ich budeme kontaktovať, či by v prípade neúspechu v prvom kole mali záujem reprezentovať, pretože my by sme záujem o nich mali,“ informoval Miroslav Šatan.

Do konca apríla Slováci odohrajú ešte sedem prípravných duelov, najbližšie dva počas víkendu v Nemecku proti domácemu výberu. Generálkou na MS bude duel proti Francúzsku v Piešťanoch v sobotu 28. apríla. Svetový šampionát v Dánsku sa začne v piatok 4. mája, tím SR vstúpi do diania o deň neskôr zápasom proti Čechom.

Viac k témam: Andrej Sekera, Christián Jaroš, hokej, Jaroslav Halák, Majstrovstvá sveta v hokeji MS v hokeji 2018, Miroslav Šatan, Richard Pánik, slovenská hokejová reprezentácia, Tomáš Jurčo
Zdroj: Webnoviny.sk – Reprezentáciu zo zámoria posilnia Sekera, Jurčo a Jaroš, Pánik s Halákom definitívne neprídu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *