Home / SLOVENSKO / Európski ľudovci zo svojich radov vylúčili SDKÚ-DS, neplatila členské príspevky a prakticky neexistuje

Európski ľudovci zo svojich radov vylúčili SDKÚ-DS, neplatila členské príspevky a prakticky neexistuje

BRATISLAVA 10. apríla (WebNoviny.sk) – Bývalú vládnu stranu SDKÚ-DS, ktorú zakladal dlhoročný premiér Mikuláš Dzurinda, dnes vylúčili z Európskej ľudovej strany (EPP).

Dôvodom bolo, že strana neplatila členské príspevky a fakticky neexistuje, pretože nemá štruktúry a členov. Návrh na vylúčenie predložilo predsedníctvo EPP. V utorok o návrhu rozhodli v Bruseli zástupcovia členských strán.

Odporúčame:
Minister Kaliňák prehovoril o kauze údajných fiktívnych darov pre SDKÚ

EPP je najsilnejšia frakcia v Európskom parlamente. Združuje viac ako 70 európskych politických strán. Európska ľudová strana je združením strán pravého stredu z krajín EÚ.

Od júla 1999 je najsilnejšou politickou skupinou v Európskom parlamente. Spája strany kresťanských demokratov, konzervatívcov a ďalšie hlavné politické prúdy stredu a pravicového stredu. Členskými stranami EPP sú zo Slovenska dnes už len KDH, Most-Híd a Strana maďarskej komunity.

SDKÚ-DS dnes v EP zastupuje jeden poslanec a to Eduard Kukan. Jeho stranícky kolega Ivan Štefanec počas prebiehajúceho volebného obdobia prestúpil do KDH. Zo slovenského parlamentu vypadla SDKÚ po parlamentných voľbách v roku 2016.

Viac k témam: Európska ľudová strana (EPP), Európsky parlament, SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Európski ľudovci zo svojich radov vylúčili SDKÚ-DS, neplatila členské príspevky a prakticky neexistuje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *