Home / šport / Ostatné športy / Foto: Novozélandská vzpieračka precenila svoje schopnosti, pre zranenie nevyužila výhodu

Foto: Novozélandská vzpieračka precenila svoje schopnosti, pre zranenie nevyužila výhodu

GOLD COAST 9. apríla (WebNoviny.sk) – Novozélandskej vzpieračke Laurel Hubbardovej sa rozplynul sen o zlatej medaile na Hrách Commonwealthu v austrálskom Gold Coaste.
Štyridsaťročná pretekárka v kategórii nad 90 kg si zranila lakeť pri pokuse zdvihnúť rekordných 132 kilogramov v trhu. Pri prvej možnosti pokorila hranicu 120 kg a bola na čele priebežného poradia, druhý pokus jej už nevyšiel.

„Diváci boli skvelí a chcela som sa im odvďačiť niečím špeciálnym, najlepším zo mňa. Neľutujem to, pretože športovec by sa mal vždy pokúšať o maximum,“ povedala Hubbardová.

Odporúčame:
Video: Boj o play-off na Západe sa zamotáva, v NBA aj víťazstvá Oklahomy, San Antonia i New Orleans

Už len nominácia Hubbardovej na Hry Commonwealthu vlani v novembri sa stretla s nepochopením nielen u súperiek, ale aj členov vlastného tímu. Ide totiž o transsexuála, ktorý predtým súťažil medzi mužmi.

Väčšina zainteresovaných si myslí, že jej, resp. jemu, z toho plynie neférová výhoda, ktorú však v konečnom dôsledku na vrcholných pretekoch zatiaľ nevyužila.

Viac k témam: Laurel Hubbardová, vzpieranie, zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Novozélandská vzpieračka precenila svoje schopnosti, pre zranenie nevyužila výhodu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Diskár Alekna prekonal najstarší mužský atletický rekord, namerané údaje však museli upraviť

Nový svetový rekordér dokázal niečo, čo sa nepodarilo v úspešnej kariére jeho otcovi Virgilijusovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *