Home / SVET / Pri zemetrasení v Japonsku praskali cesty, domácnosti sú bez vody a elektriny

Pri zemetrasení v Japonsku praskali cesty, domácnosti sú bez vody a elektriny

TOKIO 9. apríla (WebNoviny.sk) – Západ Japonska v pondelok ráno zasiahlo zemetrasenie s magnitúdom 6,1. Podľa Japonskej meteorologickej agentúry udrelo v hĺbke 12 kilometrov pod mestom Oda, ktoré je vzdialené zhruba 800 kilometrov západne od Tokia.

Päť ľudí pri zemetrasení utrpelo zranenia, uviedla agentúra pre zvládanie požiarov a katastrof s tým, že väčšina z nich sú ľahké a život neohrozujúce poranenia. Ako ďalej informovala, v dôsledku otrasov na niektorých miestach praskali cesty, vyše tisíc domácností prišlo o zdroj vody a desiatky domácností zase nemajú elektrinu.

Odporúčame:
Zemetrasenie zasiahlo takmer celý štát Salvador, ulice boli plné ľudí

Podľa miestnych predstaviteľov zemetrasenie v oblasti ovplyvnilo aj železničnú dopravu, pričom desiatky spojov meškajú alebo sú zrušené. V dôsledku otrasov by podľa agentúry AP nemalo hroziť cunami. Zemetrasenie otriaslo aj mestom Izumo, kde sa nachádza jedna z najdôležitejších šintoistických svätýň. Tú otrasy nepoškodili.

Viac k témam: Japonsko, zemetrasenie, zranení
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri zemetrasení v Japonsku praskali cesty, domácnosti sú bez vody a elektriny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi pri útokoch na dedinu Očeretyne používajú aj chemické zbrane, tvrdí hovorca ukrajinskej skupiny síl

Dedina leží približne 50 kilometrov južne od mesta Časiv Jar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *