Home / SLOVENSKO / Budúcnosť má patriť umelej inteligencii, na STU sa hovorilo aj o robotických včelách

Budúcnosť má patriť umelej inteligencii, na STU sa hovorilo aj o robotických včelách

BRATISLAVA 7. apríla (WebNoviny.sk) – Víziou budúcnosti sú podľa odborníkov stroje, ktoré pomôžu ľuďom v rôznych životných situáciách. Ide napríklad o robotické včely na opeľovanie stromov či roboty pomáhajúce hendikepovaným v domácnosti alebo o spoluprácu dronu a pozemného robota, ktorá sa dá využiť napríklad pri záchranných akciách.

Night of Chances (NOC) Engineering, ktorá bola na pôde Strojníckej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, zaujala inovatívnymi diskusiami a debatami o nových technológiách a výskume.

V poradí dvadsiatu NOC otvorili zástupcovia lídrov výskumu a vývoja auto-moto priemyslu. Podľa Igora Kistera zo ZF Slovakia je najdôležitejší jazyk, najmä ak robíte v priemysle, kde je komunikácia na medzinárodnej úrovni. Všetci hovoria po anglicky.

Odporúčame:
Predsedníčka zahraničného výboru Cséfalvayová zvolá rokovanie, Rusko výrazne prekračuje hranice

Dôraz na jazyky kladie aj duálny program štúdia podľa spoločnosti Volkswagen, ktorý implementovali na Strojníckej fakulte STU. Namiesto troch rokov študenti študujú bakalára štyri roky, no pre zamestnávateľa sú už po skončení školy pripravení do zamestnania viac ako ich rovesníci. Agentúru SITA informovala za organizátorov Lucia Maková.

Podľa odborníkov je dôležité hovoriť o obavách už pri vývoji robotov, aby si konštruktéri uvedomili váhu umelej inteligencie a dokázali predísť krízovým situáciám, a dodávajú, že umelá inteligencia je technológia, ktorá musí ľudí poslúchať. Taktiež zhodnotili, že najväčší vývoj sa očakáva v oblasti dopravy a medicíny.

Viac k témam: robot, Strojnícka fakulta, STU Slovenská technická univerzita, umelá inteligencia
Zdroj: Webnoviny.sk – Budúcnosť má patriť umelej inteligencii, na STU sa hovorilo aj o robotických včelách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *