Home / KULTÚRA / Hudba / Sála Gong na Colours of Ostrava ponúkne aj premiéru hudobnej adaptácie románu Amerika

Sála Gong na Colours of Ostrava ponúkne aj premiéru hudobnej adaptácie románu Amerika

BRATISLAVA 5. marca (WebNoviny.sk) – V sále Gong bude počas medzinárodného hudobného festivalu Colours of Ostrava uvedená v premiére aj hudobná adaptácia Kafkovho románu Amerika kapely Kafka Band.

Po Zámku ide o druhý Kafkov román, ktorý kapela prevádza do hudobnej podoby. “Amerika je román o americkom sne naruby,” hovorí spisovateľ Jaroslav Rudiš, ktorý v Kafka Band spieva a recituje Kafkove texty. Spolu s režisérom Alexandrom Riemenschneiderom a kapelou adaptoval knihu pre divadlo v nemeckých Brémach.

Odporúčame:
Skvelé hudobné zážitky na Colours of Ostrava ponúkne aj Fresh stage

Hudobná inscenácia mala s veľkým ohlasom premiéru v septembri minulého roku. “Ranno industriálne znejúci techno sound sa prepája s tradičnými melódiami, z ktorých zas a opäť vyrastajú naozajstné hity,” napísal o hudbe Kafka Band denník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Hudobne sa zvuk sedemčlennej kapely od Zámku, ktorý bol taktiež uvedený v divadle, výrazne posunul. “Je chladnejší, strojovejší, väčší priestor majú syntetizátory, ale taktiež vocodery a elektronické bicie,” dodáva gitarista a kapelník Dušan Neuwerth. Nový repertoár kapely je výrazne pesničkovejší, ako tomu bolo pri albume Das Schloss – Zámek. Koncert bude doprevádzať videoprojekcia, o ktorú sa opäť postará VJ Clad.

Podujatie Colours of Ostrava sa bude konať od 18. do 21. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic v Ostrave a od 5. apríla sú v predaji už aj jednodňové vstupenky.

Medzi doteraz potvrdených účinkujúcich patria aj N.E.R.D na čele s Pharellom Williamsom, Kygo, Jessie J, Grace Jones, London Grammar, Ziggy Marleyho, Calexico, Joss Stone, George Ezra, Paul Kalkbrenner, Cigarettes After Sex, Kaleo, Future Islands, Beth Ditto, Mura Masa, Aurora, Seasick Steve, GusGus, Jon Hopkins Live, HVOB, Slaves či Lewis Capaldi.

Informácie pochádzajú od PR manažéra festivalu Zdenka Hanouta, z webstránky www.colours.cz a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: Colours of Ostrava, hudba
Zdroj: Webnoviny.sk – Sála Gong na Colours of Ostrava ponúkne aj premiéru hudobnej adaptácie románu Amerika © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *