Home / SLOVENSKO / Antonino V. podal sťažnosť proti vzatiu do väzby, Najvyšší súd SR ju ešte neeviduje

Antonino V. podal sťažnosť proti vzatiu do väzby, Najvyšší súd SR ju ešte neeviduje

BRATISLAVA 5. apríla (WebNoviny.sk) – Sťažnosť Antonina V. proti jeho vzatiu do väzby ešte nedorazila na Najvyšší súd SR. Sťažnosť podal Antonino V. na Krajskom súde v Košiciach, rozhodovať o nej bude práve NS SR.

Podnikateľ je v predbežnej väzbe

Košický krajský súd 15. marca vyhovel návrhu prokuratúry a vzal Taliana Antonina V. (1975), žijúceho a podnikajúceho na východe Slovenska, do predbežnej väzby. Krajský prokurátor v Košiciach podal návrh na vzatie do predbežnej väzby Antonina V., na ktorého európsky zatýkací rozkaz vydal súd v Benátkach 9. marca 2018.

Odporúčame:
Košický súd vzal do predbežnej väzby Antonina V., o ktorom písal zavraždený novinár Ján Kuciak

Antonino V. je v Taliansku stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. Podľa obvinenia sa Antonino V. od decembra 2013 do decembra 2015 spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky.

Slovensko žiada informácie z Talianska

Ako uviedol hovorca košickej prokuratúry Milan Filičko, Krajská prokuratúra Košice prostredníctvom slovenského národného zastúpenia v Eujrouste požiadala taliansku stranu o poskytnutie dodatočných informácií v zmysle zákona o európskom zatýkacom rozkaze.

Odporúčame:
Aktualizované: V Michalovciach zadržali Antonina V., v Taliansku ho majú stíhať pre drogy

Prokuratúra má 40 dní na to, aby súdu doručila originál zatýkacieho rozkazu s príslušnými dokladmi, ktoré poskytne talianska prokuratúra. Súd potom bude rozhodovať o vydávacej väzbe. Ak prokuratúra potrebné dokumenty nepredloží, bude musieť súd Antonina V. prepustiť.

Viac k témam: Antonino Vadala, drogy, Ján Kuciak, Najvyšší súd SR, Polícia SR, Slovensko, Taliansko
Zdroj: Webnoviny.sk – Antonino V. podal sťažnosť proti vzatiu do väzby, Najvyšší súd SR ju ešte neeviduje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rada vlády odmietla novelu zákona o neziskových organizáciách. Pletie sa ňou bič na aktívnych občanov, tvrdí Zajac

Novela zákona negatívne postihne všetky typy mimovládnych organizácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *