Home / SLOVENSKO / Danko neospravedlnil neúčasť Matoviča na rokovaní, môže za to použitie fotky Jána Kuciaka

Danko neospravedlnil neúčasť Matoviča na rokovaní, môže za to použitie fotky Jána Kuciaka

BRATISLAVA 5. apríla (WebNoviny.sk) – Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) neospravedlnil neúčasť poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO) z rokovania 23. marca. Vyplýva to z jeho rozhodnutia zo 4. apríla, ktoré je dostupné na internetovej stránke národnej rady.

Porušil rokovací poriadok

Danko dal počas ustanovujúcej schôdze parlamentu vykázať z rokovacej sály poslanca Matoviča, keď v rokovacej sále viackrát ukázal fotografiu zavraždených Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Danko ho viackrát upozornil, že porušuje rokovací poriadok, keď používa vizuálnu pomôcku v pléne, čím porušil rokovací poriadok.

Odporúčame:
Aktualizované: Danko dal vykázať Matoviča z rokovacej sály parlamentu, viackrát ukázal fotografiu

„Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Igor Matovič (OĽaNO) bol podľa záznamu o vykázaní poslanca z rokovacej sály podľa zákona Národnej rady Slovenskej republiky o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky vykázaný z rokovacej sály v mesiaci marec 2018 z rokovania 30. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky dňa 23. marca 2018. V súlade so zákonom o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky vykázanie z rokovacej sály sa považuje za neospravedlnenú neúčasť na rokovacom dni schôdze Národnej rady Slovenskej republiky,“ píše sa v rozhodnutí šéfa parlamentu.

Slobodný výkon mandátu

Ako sa v marci Matovič vyjadril, podľa neho Danko porušil zákon, keď mu ako poslancovi bránil v slobodnom výkone jeho mandátu, ktorý mu vo voľbách dali voliči.

„Uvedomujem si, že pán predseda je už ´terazky kapitán´ a podľa jeho ministra obrany je rozkaz viac ako zákon. Napriek tomu som presvedčený, že zákon by mal platiť pre všetkých rovnako a na to, že predseda parlamentu neovláda zákon, by nemali doplácať ostatní poslanci,“ uviedol. Agentúra SITA požiadala Igora Matoviča o stanovisko k rozhodnutiu Andreja Danka.

Viac k témam: Andrej Danko, Igor Matovič, Ján Kuciak, rokovací poriadok
Zdroj: Webnoviny.sk – Danko neospravedlnil neúčasť Matoviča na rokovaní, môže za to použitie fotky Jána Kuciaka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *