Home / SLOVENSKO / Meteorológovia varujú pred silným vetrom a vydali výstrahy pred povodňami vo vybraných okresoch

Meteorológovia varujú pred silným vetrom a vydali výstrahy pred povodňami vo vybraných okresoch

BRATISLAVA 1. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu tretieho stupňa pred povodňami v okrese Trebišov. Povodeň z trvalého dažďa hrozí na vodnom toku Roňava. „Vzhľadom na pretrvávajúci dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín,“ informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

Prvý stupeň výstrahy pred povodňami je vyhlásený v okresoch Levice západ, Levice východ, Krupina, Lúčenec, Poltár, Veľký Krtíš, Žarnovica, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Zvolen, Detva, Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Gelnica, Košice okolie na rieke Hornád, Sabinov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Humenné, Sobrance a v Trebišove na vodných tokoch okrem Roňavy, kde je už výstraha tretieho stupňa.

Odporúčame:
Video: Štátom Alabama sa prehnalo prvé drsné počasie v roku, silné búrky vyvolali tornáda

SHMÚ varuje aj pred silným vetrom na horách. Výstraha druhého stupňa platí od 17:00 v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Žilina, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín, Tvrdošín, Námestovo a Poprad. Vietor tu dosiahne v nárazoch rýchlosť 135 – 150 km/h. Prvý stupeň výstrahy pred silným vetrom je vydaný aj na väčšine územia Slovenska.

Viac k témam: povodne, povodňový výstražný servis, SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav, silný vietor, Trebišov
Zdroj: Webnoviny.sk – Meteorológovia varujú pred silným vetrom a vydali výstrahy pred povodňami vo vybraných okresoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *