Home / SVET / Za propagáciu čarodejníctva vypli v Ugande desiatky rádií

Za propagáciu čarodejníctva vypli v Ugande desiatky rádií

KAMPALA 28. marca (WebNoviny.sk) – Ugandská masovokomunikačná komisia (UCC) vypla 23 rozhlasových staníc za propagáciu čarodejníctva. Spravodajskému portálu The EastAfrican to potvrdila hovorkyňa komisie Pamela Ankunda.

Rádiá, ktoré „postrádali minimálne vysielacie štandardy“ sa UCC rozhodla zrušiť po tom, čo neposlúchli verejné oznámenie z roku 2014, ktoré varovalo všetkých vysielateľov pred reklamou a propagáciou čarodejníctva. Dané rádiá sa ho podľa mediálneho regulátora dopustili, keď vo svojom vysielaní dali priestor údajným liečiteľom, bylinkárom či predavačom talizmanov.

Odporúčame:
CIA dokáže prevziať kontrolu nad smartfónmi, televízormi aj autami, tvrdí platforma WikiLeaks

Podľa UCC sa vypnuté rádiá okrem propagácie čarodejníctva dopustili aj napomáhania pri podvode, keď dali priestor vo vysielaní podvodníkom propagujúcim svoje údajné liečivé sily. Podľa hovorkyne komisie dané rozhlasové stanice budú môcť opäť vysielať, ak vyhovejú potrebným vysielacím štandardom.

V Ugande je viac ako 270 rozhlasových staníc a konkurencia v oblasti reklamy je veľká. Mnohí vysielatelia tak nemajú veľa možností a prijímajú reklamu prakticky od každého, kto im za reklamný priestor ponúkne peniaze, píše The EastAfrican.

Viac k témam: Uganda
Zdroj: Webnoviny.sk – Za propagáciu čarodejníctva vypli v Ugande desiatky rádií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *