Home / KULTÚRA / Hudba / Víťazi Rockovej Maturity Asenth zverejnili singel Správny čas z pripravovaného albumu

Víťazi Rockovej Maturity Asenth zverejnili singel Správny čas z pripravovaného albumu

BRATISLAVA 26. marca (WebNoviny.sk) – Bratislavská kapela ASENTH zverejnila nový videosingel „Správny čas“, ktorý je prvotinou z pripravovaného nosiča rockerov. Na výrobe videoklipu sa podieľal i protagonista postavy z filmového kultového trháku.

Kapela ASENTH má na svojom konte víťazstvo pilotného ročníka Rockovej Maturity a aktuálne v štúdiách pracuje na novom albume. Zoskupenie, ktorému učaroval rock-metal, v zložení  Ivoš Paška – gitara, Vladoš Paška – bicie, Tomáš Buroň – Spev a  Tibor Kusý – basgitara, má doposiaľ na konte dve EP „Bez zábran“ a „S tebou viem“.

Pesnička „Správny čas“ sa od prvých chvíľ rodila vďaka spoločnému úsiliu. Melódia i text sú rukopisom všetkých členov skupiny, v ktorej sa odráža vplyv jednotlivých hudobníkov. „Téma pesničky je síce od pohľadu nejasná, občasne premenlivá a prevláda v nej inverzia, avšak poukazuje na fakt, že každý má svoj správny čas sa rozhodnúť a tak zmeniť svoj osud,“ priblížil Ivoš Paška gro skladby.

Mix a master má na svedomí Mičinec

Partička mladíkov – priaznivcov tvrdej muziky, novinku pripravovala hneď v niekoľkých hudobných štúdiách. Každý z hudobných nástrojov bol nahratý v inom štúdiu a za iných podmienok.

Podstatnú časť pesničky však kapela nahrala u svojho kamaráta, legendárneho Juraja Kupca, s ktorým sa ich cesty stretli počas súťaže Rocková Maturita. Chalani sa s pesničkou do detailu pohrávali niekoľko týždňov.

„Vždy sme vedeli, ako tá pesnička má vyzerať, takže sme už len hľadali cestu, ako najlepšie a najefektívnejšie využiť možnosti, ktoré máme,“ prezradil leader skupiny Ivoš Paška.

Mix a master má na svedomí Adam Mičinec, s ktorého prácou a prístupom sú chlapci spokojní. „Adam je od kosti hudobník, presne vie o čo ide, nech mu dáte akýkoľvek zvukový záznam,“ ohodnotil Ivoš kvality zvukára.

Kamery sa zmocnil Morvai

Singel „Správny čas“ sa dočkal i audiovizuálnej podoby. Realitou je fakt, že kapela mala na výrobu obmedzený rozpočet a tak  v klipe účinkujú priatelia a rodina členov skupiny.

Pomocnú ruku podal a kamery sa zmocnil Marek Morvai,  ktorý k filmového priemyslu pričuchol už v útlom veku. V kultovom filme Pelíšky stvárnil legendárneho chlapca z jednej z najúsmevnejších scén, v ktorej sa pýta, či „hoří h*vno“.  Rock – metalové zoskupenie v spolupráci s Morvaiom chceli zachovať tému piesne a videoklipom umocniť, či vyzdvihnúť realitu bežného života – činov, ich následkov a zmeny.

Vo videu sme sa snažili poukázať na bežne ľudské neresti, ktoré sa dajú zmeniť, ale jedine v správny čas. Tiež  sme chceli zachytiť kontrast medzi dobrým a zlým rozhodnutím, ktorý môže mať dopad na celé okolie,“ vysvetlil gitarista kapely.

Viac k témam: hudba, kapela Asenth
Zdroj: Webnoviny.sk – Víťazi Rockovej Maturity Asenth zverejnili singel Správny čas z pripravovaného albumu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *