Home / EKONOMIKA / Na Slovensku postavia závod na výrobu zemiakových lupienkov, investícia prinesie pracovné miesta

Na Slovensku postavia závod na výrobu zemiakových lupienkov, investícia prinesie pracovné miesta

NITRA 23. marca (WebNoviny.sk) – V Čechynciach neďaleko Nitry chce slovenský investor postaviť závod na výrobu zemiakových lupienkov. Na pozemkoch s rozlohou 13 027 metrov štvorcových v extraviláne obce vyrastie výrobná hala, administratívna budova, skladovacie priestory, prístrešky a príslušná infraštruktúra. Investícia dosiahne štyri milióny eur.

Ako sa píše v zámere, ktorý zverejnila spoločnosť FROMAX, s. r. o. v rámci zisťovacieho konania podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, výstavba sa má začať v júni 2018 a predpokladaný termín ukončenia výstavby je august 2022.

Odporúčame:
Hygienici upozorňujú na škodlivý výživový doplnok, zložky môžu spôsobiť aj srdcový infarkt

Firma je už v Čechynciach etablovaná, pestovaniu vlastných zemiakov sa venuje dve desaťročia, no len prednedávnom začala vyrábať zemiakové lupienky. Investícia prinesie nové pracovné miesta. V novej výrobnej hale budú zamestnanci pracovať v dvoch zmenách, pričom v jednej zmene bude 16 pracovníkov, z toho 12 vo výrobe a štyria v administratíve.

Viac k témam: Čechynce, potraviny, práca, slovenské potraviny, zamestnanosť na Slovensku, zemiakové lupienky
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Slovensku postavia závod na výrobu zemiakových lupienkov, investícia prinesie pracovné miesta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť sa blíži k rekordne nízkym číslam, druhý mesiac po sebe rástol aj počet zamestnaných cudzincov

Odtok uchádzačov o zamestnanie z evidencie naďalej prevyšuje prítok do evidencie, čo spôsobilo rekordne nízky počet ľudí bez práce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *