Home / SVET / Útočník vo Francúzsku strieľal na políciu a zajal rukojemníkov, hlási sa k Islamskému štátu

Útočník vo Francúzsku strieľal na políciu a zajal rukojemníkov, hlási sa k Islamskému štátu

aktualizované 23. marca, 14:26

PARÍŽ 23. marca (WebNoviny.sk) – Rukojemnícka dráma v supermarkete v meste Trebes na juhu Francúzska si vyžiadala najmenej dve obete a desiatku zranených ľudí. Pre agentúru Associated Press to uviedol hovorca národnej polície. Ako tiež uviedol, nie je známe, či sa v obchode nachádzajú ešte nejakí rukojemníci. Útočníka sa polícia stále snaží zadržať.

Pred rukojemníckou drámou v Trebes muž strieľal na bežiacich policajtov a jedného z nich zranil na ramene. Jeho zranenie nie je kritické.

Prokurátor tvrdí, že sa strelec hlási k teroristickej skupine Islamský štát. Podľa Yvesa Lefebvrea z policajného odborového zväzu muž v supermarkete zastrelil jedného človeka a ďalšieho vážne zranil.

Premiér Édouard Philippe uviedol, že situácia v Trébes, ktoré sa nachádza neďaleko Carcassone, je „vážna“. Rovnako  uviedol, že všetky informácie o streľbe v supermarkete v Trebes, ktoré sa nachádza neďaleko Carcassone, a o skoršom incidente s policajtmi naznačujú, že je to teroristický čin.  Do mesta už smeruje minister vnútra Gérard Collomb.

Odporúčame:
Izraelský tínedžer močil na pamätník v Auschwitzi, od polície dostal pokutu vyše tisíc eur

Francúzsko bolo od roku 2015 dejiskom viacerých smrteľných islamistických útokov. Po teroristických útokoch v Paríži v novembri 2015, ktoré si vyžiadali 130 obetí, v krajine platil výnimočný stav. Ten odvolali v októbri. Informácie pochádzajú z agentúry AP a webstránky www.bbc.com.

Viac k témam: Francúzsko, Islamský štát, polícia, rukojemníci, terorizmus, útočník
Zdroj: Webnoviny.sk – Útočník vo Francúzsku strieľal na políciu a zajal rukojemníkov, hlási sa k Islamskému štátu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko sa z Charkova pokúša interne vysídliť milióny ľudí. Eskaluje útoky a informačné operácie 

Analytici ISW odhadujú, že pravdepodobnosť úspešnej ruskej pozemnej ofenzívy na Charkov je veľmi nízka, ak by Ukrajina rýchlo získala pomoc z USA.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *