Home / KULTÚRA / Hudba / O triumf v šou Zem spieva bojuje aj Martina Ťasková Kanošová, lokálpatriotmi aj Roman Bomboš a Peter Bič

O triumf v šou Zem spieva bojuje aj Martina Ťasková Kanošová, lokálpatriotmi aj Roman Bomboš a Peter Bič

BRATISLAVA 23. marca (WebNoviny.sk) – Folklórnu šou RTVS Zem spieva čaká v sobotu 24. marca o 20:30 na Jednotke veľké finále. Diváci a diváčky sa môžu tešiť na večer plný tanečných, speváckych a hudobných folklórnych vystúpení.

Desiatka finalistov

O víťazstvo zabojujú Folklórny súbor Vranovčan z Vranova nad Topľou, Folklórna skupina Poľana Jarabina z Jarabiny, Bardfa z Bardejova, Martina Ťasková Kanošová z Telgártu, Slovenský kultúrno-osvetový spolok Detvan zo Srbska, Martin Repáň z Terchovej, Folklórny súbor Borievka z Košíc, Anna Berédiová zo Srbska, Folklórny súbor Nadšenci z Trenčína a Folklórna skupina Podžiaran z Papradna.

Odporúčame:
Folkloristka Martina Ťasková Kanošová: Mojou súperkou bola Mária Čírová

Desiatka finalistov počas večera predvedie to najlepšie tentoraz i v sprievode svojich lokálpatriotov. Na obrazovkách sa teda okrem samotných súťažiacich objavia aj Jana Kirschner, Milka Zimková, Marek Ťapák, Andrej Bičan, Peter Marcin, Jevgenij Libezňuk, Peter Bič, Roman Bomboš či Marcel Merčiak.

Tanečné prekvapenie

Lokálpatriotka Folklórneho súboru Nadšenci Lujza Garajová Schrameková nebude môcť svojich zverencov počas finálového večera podporiť osobne. Počas prenosu sa im však prihovorí aspoň prostredníctvom dokrútky a bude im držať palce na diaľku.

Divákov a diváčky šou čaká navyše aj tanečné prekvapenie. Škola tanca v podaní porotcov Barbory Morongovej, Vlada Michalka a Lenky Šútorovej-Konečnej a špeciálne spojenie troch finalistov z prvej série, spevák Štefan Štec, tanečník Peter Vajda a hudobník Michal Noga potešia fanúšikov a fanúšičky Zem spieva spoločným originálnym folklórnym vystúpením.

Porota bude mať vo finále len poradný hlas, o absolútnom víťazovi súťaže rozhodne divácke hlasovanie. Informácie agentúre SITA poskytol Stanislav Čačko zo Sekcie marketingu a komunikácie RTVS.

Viac k témam: Martina Ťasková Kanošová, Peter Bič, Roman Bomboš, RTVS Rozhlas a televízia Slovenska, Zem spieva
Zdroj: Webnoviny.sk – O triumf v šou Zem spieva bojuje aj Martina Ťasková Kanošová, lokálpatriotmi aj Roman Bomboš a Peter Bič © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ceny Grammy 2024 patrili ženám, Taylor Swift zlomila rekord a prvý gramofónik si odniesla aj Miley Cyrus (video+foto)

Už 66. ročník udeľovania cien Grammy sa uskutočnil v Los Angeles. Časť ceremónie v Cypto.com Arene, ktorú vysielali v televízii, moderoval Trevor Noah.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *