Home / šport / Cyklistika / Britskému cyklistovi Chrisovi Froomovi hrozí, že nebude štartovať na tohtoročnej Tour de France.

Britskému cyklistovi Chrisovi Froomovi hrozí, že nebude štartovať na tohtoročnej Tour de France.

PARÍŽ 22. marca (WebNoviny.sk) – Britskému cyklistovi Chrisovi Froomovi reálne hrozí, že nedostane možnosť štartovať na tohtoročnej Tour de France. Štvornásobný šampión TdF čelí v ostatnom čase vyšetrovaniu z dopingu po tom, ako mu minulý rok našli v organizme zvýšené hodnoty látky salbutamol.

Dopingový prípad

Organizátori podujatia tvrdia, že Froomovi neumožnia účasť, ak sa do začiatku pretekov neuzavrie jeho dopingový prípad. Pre agentúru Press Association Sport to uviedli dvaja členovia spoločnosti ASO, zodpovednej za organizáciu Tour 2018. Úvodná etapa 105. ročníka je na programe 7. júla.

Odporúčame:
Video: Saganovi ušiel o pol bicykla triumf v 6. etape Tirreno-Adriatico, víťazom sa stal Kittel

Froomovi antidopingový test na vlaňajších pretekoch Vuelta a Espaňa (19. augusta – 10. septembra 2017) odhalil v organizme dvojnásobné množstvo salbutamolu v porovnaní s bežnými hodnotami. Medikament sa používa na liečbu astmy. Tím Sky svojho jazdca bránil tvrdením, že Froome musel vziať zvýšenú dávku lieku po akútnych symptómoch astmy počas záverečného týždňa pretekov.

Účasť na pretekoch

Na rozdiel od najslávnejších pretekov na svete, Froome sa bude môcť predstaviť na Giro d´Italia, ak do začiatku pretekov, teda 4. mája právoplatne neuzavrú jeho prípad. Predstavitelia prvého z troch podujatí Grand Tour uviedli, že nemajú kompetencie zabrániť jeho účasti na pretekoch. V tomto smere sú organizátori TdF optimistickejší: podľa vyjadrení dvoch funkcionárov, ich opatrenia by mali šancu obstáť aj v prípadných právnych ťahaniciach s tímom Sky.

 

Viac k témam: Chris Froome, Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk – Britskému cyklistovi Chrisovi Froomovi hrozí, že nebude štartovať na tohtoročnej Tour de France. © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *