Home / SLOVENSKO / Nový minister spravodlivosti Gábor Gál chce diskutovať o výmene policajného prezidenta

Nový minister spravodlivosti Gábor Gál chce diskutovať o výmene policajného prezidenta

BRATISLAVA 22. marca (WebNoviny.sk) – Nový minister spravodlivosti Gábor Gál poďakoval odchádzajúcej ministerke Lucii Žitňanskej za jej doterajšiu prácu a množstvo presadených opatrení.

Medzi jeho priority patrí úprava policajnej inšpekcie a chce hovoriť s ministrom vnútra o vymenovaní nového policajného prezidenta. Ako agentúru SITA informoval hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla, minister sa vráti aj k diskusii o nových pravidlách voľby kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR, keďže sa má deväť miest na súde obsadzovať už podľa nových prísnejších pravidiel.

Odporúčame:
Prezident Kiska pripomenul novým ministrom dôveru ľudí, s Druckerom našli spoločnú reč

Z opatrení, ktoré majú smerovať k efektívnejšej justícii, sa chce minister sústrediť na zlepšenie fungovania obchodného registra. Ide o rad opatrení, ktoré môžu odbremeniť súdy od administratívnej agendy a prispieť k zlepšeniu podnikateľského prostredia. Gábor Gál sa chce vrátiť aj k riešeniu vyše trojmiliónového balíka tzv. starých exekúcií, ktoré po zmene pravidiel v Exekučnom poriadku zostali ležať na súdoch a zaťažujú súdy.

„Prácu ministerstva som sledoval a viem, že nasadám na dobre rozbehnutý vlak. Za dôležité v tejto situácii považujem presadzovať opatrenia, ktoré môžu pomôcť upokojeniu situácie a prinavráteniu dôvery v inštitúcie,“ vyjadril sa nový minister spravodlivosti.

Viac k témam: Gábor Gál, Ministerstvo spravodlivosti SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Nový minister spravodlivosti Gábor Gál chce diskutovať o výmene policajného prezidenta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *