Home / SLOVENSKO / Staršia žena z Popradu volala o pomoc, polícia jej po príchode zachránila život

Staršia žena z Popradu volala o pomoc, polícia jej po príchode zachránila život

BRATISLAVA 21. marca (WebNoviny.sk) – Poskytnutím prvej pomoci pomohli popradskí policajti zachrániť život 88-ročnej žene. Ako ďalej agentúru SITA informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, v piatok 16. marca okolo 20:40 policajti preverili oznámenie o volaní o pomoc z jedného z bytov na Okružnej ulici v Poprade.

„Na mieste policajtov čakal oznamovateľ, ktorý im uviedol, že v byte na prvom poschodí cez otvorené okno počul ženský hlas volať o pomoc. Obyvatelia bytového domu priniesli rebrík pomocou ktorého sa policajti cez otvorené okno dostali do bytu. V kuchyni bytu spozorovali na zemi nehybne ležiacu ženu,“ uviedol Džobanik.

Odporúčame:
Polícia naháňala podozrivého Litovčana v kradnutom aute, vodič však dostal šmyk a havaroval

Ako ďalej povedal, policajti skontrolovali základné životné funkcie ženy, pričom zistili, že pulz nie je hmatateľný. „Preto okamžite kontaktovali tiesňovú linku 155 a operátora požiadali o urýchlené vyslanie posádky rýchlej zdravotnej pomoci. Následne operátora prepli na hlasitý odposluch a na základne jeho inštrukcií začali s resuscitáciou, v ktorej pokračovali až do príchodu záchranárov,“ informoval hovorca.

„Po pätnástich minútach oživovania žene nabehol pulz a previezli ju do Nemocnice s poliklinikou Poprad. Lekár rýchlej zdravotnej pomoci uviedol, že pravdepodobnou príčinou kolapsu bola pľúcna embólia, cudzie zavinenie lekár na mieste vylúčil,“ dodal Džobanik.

Viac k témam: Polícia SR, Poprad, prvá pomoc, záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Staršia žena z Popradu volala o pomoc, polícia jej po príchode zachránila život © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *