Home / Bulvárne / Rómovia sú ako potkany, uviedla poslankyňa a sudkyňa zo SMERu

Rómovia sú ako potkany, uviedla poslankyňa a sudkyňa zo SMERu

Voľba prísediacich Okresného súdu v Bardejove na roky 2018 až 2022 na mestskom zastupiteľstve v Bardejove sa zmenila v obviňovanie sa a vyvolala aj hádku medzi poslancami. Vvyjadrenia poslankyne Evy Kučovej (Smer), ktorá bola primátorom mesta Borisom Hanuščakom (Smer) navrhnutá ako jedna z prísediacich Okresného súdu totiž niektorí prítomní považovali za rasistické. Poslankyňa a budúca sudkyňa z ľudu za Smer-SD, vo verejnej diskusii s Dreveňákom (rómsky aktivist) na sociálnej sieti, pred dvoma rokmi, prirovnala Rómov k potkanom a Dreveňáka nazvala primitívnym cigáňom.

Kučová svoje slová na mestskom zastupiteľstve verejne priznala a zopakovala, že si stojí za tým, že Rómovia sa správajú ako potkany.

„Áno, tieto slová som napísala a nebudem sa za ne ani ospravedlňovať, pretože je to pravda,“ uviedla na záver diskusie Kučová. 

ilustračné video

DENNÍK POLITIKA sa v žiadnom prípade nestotožňuje s vyjadreniami poslankyne Kučovej (Smer) a považujeme za potrebné, aby sa týmto jej výrokom venovali aj príslušné orgány.

red.

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KO pre nacistu KOTlebu. Exposlanec si balí SAKY PAKY a opúšťa poslaneckú ubytovňu

Marián Kotleba prišiel o poslanecký mandát, lebo Najvyšší súd SR ho odsúdil na šesť mesiacov …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *