Home / šport / Tenis / Video: Federer nevyužil tri mečbaly, finále turnaja v Indian Wells vyhral Del Potro

Video: Federer nevyužil tri mečbaly, finále turnaja v Indian Wells vyhral Del Potro

INDIAN WELLS 19. marca (WebNoviny.sk) – Argentínsky tenista Juan Martín Del Potro nasadený ako šiesty zvíťazil nad švajčiarskym obhajcom trofeje a zároveň lídrom svetového rebríčka Rogerom Federerom za 162 minút 6:4, 6:7 (8), 7:6 (2) v nedeľňajšom finále dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v americkom Indian Wells v Kalifornii.

Prvý titul Del Potra na ATP Masters 1000

Del Potro vymazal tri mečbaly Federera za stavu 4:5 a pri podaní súpera v treťom sete. Sám nevyužil prvý pokus ukončiť zápas v tajbrejku druhého setu.

Odporúčame:
Osaková vo finále v Indian Wells povolila Kasatkinovej iba päť gemov

Napokon premenil celkovo tretí mečbal a druhý v tajbrejku rozhodujúceho dejstva, z púštneho areálu Tennis Garden v lokalite Coachella Valley pri Palm Springs si odnáša nezdanený šek na 1 340 860 USD a 1000 bodov do rebríčka ATP. Posunul sa v ňom z ôsmeho na šieste miesto, jeho maximom zatiaľ zostáva štvrtá priečka z roku 2010.

Dvadsaťdeväťročný Del Potro sa po prvý raz v kariére dočkal triumfu na značkovom turnaji kategórie ATP Masters 1000, ako držiteľ trofeje z Acapulca aktuálne natiahol sériu bez prehry na jedenásť zápasov. Federer nerozšíril svoju zbierku o 28. titul z ATP Masters 1000 a celkovo 98. na profiokruhu.

V Indian Wells bol elegantný Švajčiar obhajca celkového prvenstva. Tým, že nepridal šiesty miestny titul (predtým 2004, 2005, 2006, 2012, 2017), neosamel na čele historického poradia pred Srbom Novakom Djokovičom.

Federerova prvá prehra v tomto roku

Tridsaťšesťročný bazilejský rodák Federer utrpel vôbec prvú prehru v tomto roku, aktuálne má turnajovú zápasovú bilanciu 17:1. Aj tak je to jeho rekordne priaznivý úvod sezóny v celej kariére.

Na januárových melbournských Australian Open získal svoj jubilejný 20. grandslamový primát a uspel aj vo februárovom Rotterdame. Navyše, okrem toho sa v singli štyrikrát presadil na Hopmanovom pohári miešaných reprezentačných družstiev v Perthe, takže de facto stojí 21:1.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Australian Open (finále mužskej dvojhry): M. Čilič – R. Federer

Už od Federerovho prieniku do semifinále, v ktorom sa značne potrápil s mladým Chorvátom Bornom Čoričom, je jasné, že Švajčiar zostal k 19. marcu na vrchole počítačového poradia pred Španielom Rafaelom Nadalom.

Dvadsaťdeväťročný hrdina newyorských US Open 2009 Del Potro teraz má proti Federerovi bilanciu 7:18. Vlani s ním prehral trikrát, ale vo štvrťfinále US Open ho zdolal a zabránil veteránovi dosiahnuť stopercentný zásah na vrcholných turnajoch (pripísal si Australian Open aj Wimbledon, na Roland Garros chýbal).

Juhoameričan premenil na víťazstvo až svoje druhé finále v IW, v sezóne 2013 nestačil na Rafaela Nadala. Spoludržiteľ Davisovho pohára 2016 a dvojnásobný olympijský medailista vo dvojhre Del Potro má v zbierke 22 singlových titulov, teraz konečne prvý s hodnotou ATP World Tour Masters 1000. Vo finále takéhoto rangu je jeho skóre 1:3.

Indian Wells – dvojhra – finále

Juan Martín Del Potro (Arg.-6) – Roger Federer (Švaj.-1) 6:4, 6:7 (8), 7:6 (2) za 162 minút

Viac k témam: Juan Martín Del Potro, Roger Federer, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Federer nevyužil tri mečbaly, finále turnaja v Indian Wells vyhral Del Potro © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *