Home / SLOVENSKO / Lídri koaličných strán Smer-SD, SNS a Most-Híd stále rokujú o riešení vládnej krízy

Lídri koaličných strán Smer-SD, SNS a Most-Híd stále rokujú o riešení vládnej krízy

BRATISLAVA 14. marca (WebNoviny.sk) – Ako uviedol v stredu pred rokovaním vlády minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd), lídri koaličných strán stále rokujú o riešení vládnej krízy.

Podľa neho je dôležité situáciu upokojiť a nezabúdať na dvojnásobnú úkladnú vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, ktorá musí byť čo najskôr vyšetrená.

„Rokuje sa stále, najmä o upokojení situácie, pretože teraz je potrebný pokoj. Akosi sa totiž zabúda na vraždu dvoch mladých ľudí, to je to podstatné, aby boli páchatelia potrestaní. O politických dohodách budeme informovať, až keď bude zrejmý výsledok,“ uviedol Sólymos.

Situácia smeruje k predčasným voľbám

Podľa štátneho tajomníka na ministerstve školstva Petra Krajňáka (Most-Híd) smeruje situácia k predčasným voľbám. Na tomto riešení by sa podľa jeho slov mala dohodnúť najmä koalícia.

Odporúčame:
Predčasné voľby sú pre SNS téma v prípade pádu vlády, koalícia vraj rokuje aj o výmene premiéra

„Stále platí uznesenie, ktoré sme prijali, teda predčasné voľby, alebo vystúpenie z koalície. Zatiaľ nie je iná možnosť a myslím, že predčasné voľby sú najlepším riešením. Strana Most-Híd musí zostať jednotná, preto je náš postoj zatiaľ jasný, i keď sa objavili viaceré informácie o nejakej rekonštrukcii vlády,“ priblížil štátny tajomník Krajňák.

Na rokovanie vlády prišiel aj Kaliňák

Stredajšie zasadnutie vlády začalo s polhodinovým oneskorením. Na rokovaní sa zúčastnil aj minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý v pondelok oznámil svoju demisiu.

Odporúčame:
Aktualizované: Minister Robert Kaliňák oznámil, že odstupuje z funkcie

Okrem neho bol prítomný premiér Robert Fico (Smer-SD), minister financií Peter Kažimír, podpredseda vlády a minister kultúry Peter Pellegrini, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (všetci Smer-SD), minister obrany Peter Gajdoš (SNS), ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (nom. SNS) a minister životného prostredia László Sólymós (Most-Híd).

Viac k témam: Gabriela Matečná, Ján Kuciak, Ján Richter, László Sólymos, Most-Híd, Peter Gajdoš, Peter Kažimír, Peter Pellegrini, predčasné parlamentné voľby, Robert Fico, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana, Vláda SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Lídri koaličných strán Smer-SD, SNS a Most-Híd stále rokujú o riešení vládnej krízy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *