Home / SVET / Posádka lietadla umiestnila psa do priestoru príručnej batožiny, po pristátí ho našli mŕtveho

Posádka lietadla umiestnila psa do priestoru príručnej batožiny, po pristátí ho našli mŕtveho

NEW YORK 14. marca (WebNoviny.sk) – Na palube lietadla United Airlines zomrel pes, ktorého musela dať majiteľka na žiadosť posádky do priestoru pre príručnú batožinu.

Zástupcovia spoločnosti v utorok uviedli, že na seba berú zodpovednosť za incident, ktorý sa stal počas nočného letu z Houstonu do New Yorku. „Je to tragická udalosť, ktorá by sa nikdy nemala stať, keďže zvieratá nemajú čo robiť v priestore pre príručnú batožinu,“ vyhlásili v stanovisku.

Odporúčame:
Wizz Air ohlasuje svoju historicky najväčšiu expanziu, prinesie nielen desiatky nových liniek

Pes sa nachádzal v malej prepravke, ktorú vyrobili tak, aby sa zmestila pod sedadlo v lietadle. Cestujúci uviedli, že počas letu počuli štekot, no mŕtve zviera objavili až po pristátí na letisku LaGuardia.

Cestujúca Maggie Gremminger následne zverejnila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter fotografiu majiteľky psa a jej detí. „Chcem pomôcť tejto žene a jej dcére. Prišli o svojho psa kvôli zamestnancovi United Airlines. Mám zlomené srdce,“ napísala Gremminger.

Odporúčame:
Zviera už nebude len vec, novela zákona má zabrániť nelegálnemu obchodu aj so psami

Hovorca spoločnosti ozrejmil, že zamestnanec vyzval majiteľku, aby dala prepravku do priestoru pre príručnú batožinu, pretože trocha zavadzala v uličke. Nevie vraj, prečo prepravku nedali pod sedadlo. Majiteľke a jej dvom deťom preplatili letenky a poplatok za zviera na palube.

Príčina úmrtia zvieraťa zatiaľ nie je známa. Spoločnosť ponúkla preplatiť aj pitvu.

Viac k témam: lietadlo, pes, United Airlines
Zdroj: Webnoviny.sk – Posádka lietadla umiestnila psa do priestoru príručnej batožiny, po pristátí ho našli mŕtveho © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pestovanie svedčí Zemi viac: Čísla nepustia, trvalá udržateľnosť si žiada obmedzenie príjmu mäsa

Emisná záťaž spod chvostov dobytka zľudovela ako vyjadrenie prehnaného ekologického alarmizmu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *