Home / SLOVENSKO / V Michalovciach zadržali Antonina V., v Taliansku ho majú stíhať pre drogy

V Michalovciach zadržali Antonina V., v Taliansku ho majú stíhať pre drogy

BRATISLAVA 13. marca (WebNoviny.sk) – V skorých ranných hodinách v utorok v Michalovciach zadržali Antonina V..

Taliani žiadajú o jeho vydanie

Ako ďalej pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová, dôvodom je, že na túto osobu vydal súd v Benátkach európsky zatýkací rozkaz.

Odporúčame:
Taliani už v roku 2013 informovali slovenskú políciu o Vadalovi

„Európskym zatýkacím rozkazom žiada taliansky súd o vydanie Antonina V. na trestné stíhanie do Talianska pre drogový trestný čin spáchaný organizovanou zločineckou skupinou s nadnárodnou pôsobnosťou. Celý postup bol realizovaný v maximálnom utajení, aby sa zabránilo úniku informácií a prípadnému zmareniu tohto úkonu,“ uviedla Predajňová s tým, že na riešení tejto záležitosti spolupracovali GP SR a Eurojust, ktorý koordinoval spoluprácu medzi talianskymi a slovenskými orgánmi.

V textoch ho spomínal aj zavraždený novinár

Predbežné vyšetrovanie v tejto veci podľa Predajňovej vykonáva podľa príslušných ustanovení o európskom zatýkacom rozkaze v platnom znení Krajská prokuratúra Košice.

„V rámci 48-hodinovej lehoty, ktorú má prokurátor po zadržaní osoby k dispozícii na rozhodnutie o ďalšom postupe, Krajská prokuratúra Košice podá Krajskému súdu v Košiciach návrh na vzatie zadržanej osoby do predbežnej väzby,“ vysvetlila hovorkyňa.

Odporúčame:
Generálna prokuratúra v súvislosti s posledným článkom Kuciaka preverí najmenej 73 trestných vecí

V rámci medzinárodnej akcie bolo podľa nej zadržaných 17 osôb, z ktorých 11 sa nachádza vo väzbe a šesť v domácom väzení. „Ďalšie informácie v tomto štádiu konania nie je možné poskytnúť,“ dodala.

Antonino V., ktorého spomínal v textoch zavraždený novinár Ján Kuciak, podniká na východnom Slovensku. V súvislosti s vyšetrovaním vraždy bol už zadržaný slovenskou políciou, neskôr ho však prepustili.

Viac k témam: Antonino Vadala, Ján Kuciak, krimi
Zdroj: Webnoviny.sk – V Michalovciach zadržali Antonina V., v Taliansku ho majú stíhať pre drogy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *