Home / EKONOMIKA / Wizz Air ohlasuje svoju historicky najväčšiu expanziu, prinesie nielen desiatky nových liniek

Wizz Air ohlasuje svoju historicky najväčšiu expanziu, prinesie nielen desiatky nových liniek

BRATISLAVA 13. marca (WebNoviny.sk) – Nízkonákladový letecký prepravca Wizz Air ohlasuje najväčšiu expanziu vo svojej histórii. Počas nasledujúcich 17 týždňov plánuje rozmiestniť do svojich európskych základní 21 lietadiel, čo má priniesť 700 dodatočných odletov týždenne a otvoriť 70 nových liniek.

Uprostred júla spoločnosť počíta so začatím prevádzky do štyroch úplne nových destinácií – Atén, Talinu, Charkova a Viedne, kde zároveň Wizz Air otvorí svoju základňu. Expanzia podľa údajov firmy v roku 2018 predstavuje investíciu viac ako 2 mld. USD v 11 základniach vo Veľkej Británii, Rakúsku, Poľsku, Ukrajine, Maďarsku, Rumunsku a Gruzínsku. Spoločnosť o tom informovala v pondelok prostredníctvom tlačovej správy.

Odporúčame:
Košice zaskočilo rozhodnutie aerolinky, budú hľadať náhradu za Wizz Air

Spoločnosť Wizz Air so sídlom v Budapešti je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a vo východnej Európe. V súčasnosti prevádzkuje 90 lietadiel Airbus A320 a A321 na 600 linkách z 28 základní do 145 destinácií v 44 krajinách. V roku 2017 služby prepravcu využilo 28,2 mil. cestujúcich.

Wizz Air na svojich pravidelných linkách z troch slovenských letísk v Bratislave, Košiciach a Poprade a späť vlani prepravil spolu 472 tisíc cestujúcich a ich počet tak oproti roku 2016 vzrástol o 55 %. Aerolínie otvorili na Slovensku šesť nových leteckých spojení a oznámili aj začatie prevádzky linky z Bratislavy na letisko Londýn – Luton v marci tohto roka.

Odporúčame:
Wizz Air zruší svoju základňu v Košiciach, letisko správa nepríjemne prekvapila

Spoločnosť v súčasnosti prevádzkuje jedno lietadlo na svojej základni v Košiciach, zamestnáva 35 členov posádky a zabezpečuje spolu jedenásť leteckých spojení zo Slovenska do deviatich destinácií v ôsmich krajinách. Vo februári spoločnosť informovala, že s účinnosťou od 14. mája ruší základňu na Letisku Košice.

Viac k témam: letecká doprava, Wizz Air
Zdroj: Webnoviny.sk – Wizz Air ohlasuje svoju historicky najväčšiu expanziu, prinesie nielen desiatky nových liniek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *