Home / šport / Ostatné športy / Zimná paralympiáda 2018: Slováci prehrali v curlingu na vozíkoch so športovcami z Ruska

Zimná paralympiáda 2018: Slováci prehrali v curlingu na vozíkoch so športovcami z Ruska

PJONGČANG 13. marca (WebNoviny.sk) – Slovenskí reprezentanti v curlingu na vozíku neuspeli vo svojom úvodnom utorkovom zápase na XII. zimných paralympijských hrách v kórejskom Pjongčangu, v hale v Kangnungu podľahli tímu Neutrálnych paralympijských športovcov 5:7.

Začiatok zápasu Slovákom nevyšiel a prehrávali 0:2, no v tretej zmene sa im podarilo vyrovnať na 2:2. V ďalších dvoch endoch však športovci z Ruska získali päť bodov a aj keď slovenského družstvo skorigovalo na rozdiel dvoch bodov, vo ôsmej zmene už nedokázalo zápas dotiahnuť aspoň do extra endu.

V doterajšom priebehu turnaja absolvovali Slováci šesť stretnutí a dosiahli v nich dve víťazstvá a štyri prehry, vytúžený postup do semifinále sa poriadne vzdialil.

Odporúčame:
Zimná paralympiáda 2018: Slovenskí reprezentanti v curlingu zdolali Švédov a tesne podľahli Nemcom

Už o 14.35 h miestneho času (6.35 h SEČ) čaká na slovenský tím ďalší duel, nastúpia v ňom proti výberu Veľkej Británie.

Zimná paralympiáda 2018 v Pjongčangu:

CURLING

Neutrálni paralympijskí športovci – Slovensko (skip Radoslav Ďuriš, Monika Kunkelová, Peter Zaťko, Dušan Pitoňák, Imrich Lyócsa) 7:5 po 7. zmene (1:0, 1:0, 0:2, 2:0, 3:0, 0:2, 0:1, X)

Veľká Británia – Slovensko (skip Radoslav Ďuriš, Monika Kunkelová, Dušan Pitoňák, Peter Zaťko, Imrich Lyócsa) hrá sa o 14.35 h miestneho času /6.35 h SEČ/

Viac k témam: curling, paralympiáda, ZPH Zimné paralympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Zimná paralympiáda 2018: Slováci prehrali v curlingu na vozíkoch so športovcami z Ruska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *