Home / SLOVENSKO / Ficova vláda sa fakticky rozpadla, reaguje Sulíkova SaS na rozhodnutie strany Most-Híd

Ficova vláda sa fakticky rozpadla, reaguje Sulíkova SaS na rozhodnutie strany Most-Híd

BRATISLAVA 12. marca (WebNoviny.sk) – Rozhodnutím strany Most-Híd ísť do predčasných volieb sa dnes fakticky rozpadla vláda Roberta Fica. Pre Slovensko a jeho občanov bude najlepšie, ak končí posledná vláda Roberta Fica, lebo desať rokov pri moci stačilo.

Odporúčame:
Aktualizované: Most-Híd chce predčasné voľby, bude rokovať s koaličnými partnermi

Uvádza sa to v stanovisku strany Sloboda a Solidarita, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa Katarína Svrčeková.

„Predstavitelia strany Most-Híd konečne pochopili, že v tejto koalícii nie je dobré zotrvať, škandálov a káuz je neskutočne veľa. Podmieňovanie zotrvaním Mosta-Híd v tejto vláde schválením ústavného zákona o skrátení volebného obdobia je síce nátlak, ale bez časového obmedzenia,“ píše sa v stanovisku, pod ktorým sú podpísaní predseda SaS Richard Sulík, podpredsedovia Ľubomír Galko a Jana Kiššová, podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová a predsedníčka poslaneckého klubu Natália Blahová.

Odporúčame:
Rozhodnutie Mosta-Híd je podľa Mesežnikova šalamúnske, Baránek hovorí o kompromise v strane

Poslanci Mosta-Híd budú podľa SaS čoskoro konfrontovaní s otázkou vyslovenia nedôvery premiérovi na základe opozičného návrhu, ktorý dnes odovzdali do NR SR.

„Je teda na vládnej koalícii, ako dlho chce teraz traumatizovať spoločnosť. Strana SaS je takisto pripravená rokovať. Predčasné voľby sa týkajú celého Slovenska, celej NR SR a tým, že je potrebných 90 hlasov, týkajú sa prirodzene aj opozície. Strana SaS je za čo najskorší možný termín konania predčasných volieb,“ dodali.

Viac k témam: Most-Híd, predčasné parlamentné voľby, Richard Sulík, SaS Sloboda a Solidarita, Smer-SD, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Ficova vláda sa fakticky rozpadla, reaguje Sulíkova SaS na rozhodnutie strany Most-Híd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *