Home / SLOVENSKO / Strana SaS stiahne všetky svoje návrhy zákonov, na rovnaký krok vyzývajú aj ostatných poslancov

Strana SaS stiahne všetky svoje návrhy zákonov, na rovnaký krok vyzývajú aj ostatných poslancov

BRATISLAVA 12. marca (WebNoviny.sk) – Opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) stiahne všetky svoje návrhy zákonov v parlamente a nebude sa zúčastňovať na legislatívnom procese. Ako v pondelok na tlačovej besede uviedla predsedníčka poslaneckého klubu liberálov Natália Blahová, na rovnaký krok vyzývajú aj poslancov vládnej koalície.

Prijali viacero nekvalitných zákonov

Dôvodom je podľa nej fakt, že hlasmi koaličných poslancov bolo v poslednom období prijatých viacero nekvalitných zákonov, ktoré bolo treba následne upravovať. Podľa Blahovej v súčasnej politickej situácii hrozí, že zákony, ktoré sa v parlament príjmu, budú ešte horšie.

Odporúčame:
Video: Odchod Kaliňáka podľa SaS i OĽANO nestačí, žiadajú odstúpenie premiéra Fica

Uviedla tiež, že o prerušení legislatívnej činnosti rokujú aj s inými opozičnými poslancami. „Výnimkou je len prijatie ústavného zákona o skrátení volebného obdobia,“ vyhlásila Blahová.

Vyslovenie nedôvery Robertovi Ficovi

Podľa podpredsedníčky parlamentu Lucie Ďuriš Nicholsonovej už opozícia vyzbierala dostatok podpisov a podala návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze o vyslovení nedôvery predsedovi vlády Robertovi Ficovi. Predseda parlamentu Andrej Danko by tak schôdzu mal zvolať do siedmich dní.

Odporúčame:
Aktualizované: Prezident Kiska pokračuje v rokovaniach o aktuálnej situácii so stranami Most-Híd a SNS

Zároveň vyzvala koaličných poslancov, že nie je neskoro, aby sa v nich prebudilo svedomie a uplatnili ho pri hlasovaní. Podpredseda SaS Ľubomír Galko zopakoval, že odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka malo prísť už dávno a je to nedostatočný krok. „Kaliňák odchádza, ale jeho ľudia a deformácie ostávajú. Riešením situácie je pád vlády a predčasné voľby,“ dodal.

Minister vnútra Robert Kaliňák sa v piatokvzdal funkcie. Na sobotňajšom rokovaní predsedov koaličných strán – Mosta-Híd Bélu Bugára a Smeru-SD Roberta Fica, Fico nesúhlasil s okamžitým odchodom Kaliňáka. Po explicitnej požiadavke predstaviteľov Mosta-Híd a v záujme upokojenia situácie pred Republikovou radou Mosta-Híd sa však minister vnútra rozhodol odstúpiť.

Viac k témam: Lucia Ďuriš Nicholsonová, Natália Blahová, SaS Sloboda a Solidarita
Zdroj: Webnoviny.sk – Strana SaS stiahne všetky svoje návrhy zákonov, na rovnaký krok vyzývajú aj ostatných poslancov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *