Home / KULTÚRA / Hudba / Kapela Pearl Jam v deň narodenín basgitaristu Jeffa Amenta zverejnila skladbu Can’t Deny Me

Kapela Pearl Jam v deň narodenín basgitaristu Jeffa Amenta zverejnila skladbu Can’t Deny Me

BRATISLAVA 11. marca (WebNoviny.sk) – Americká kapela Pearl Jam zverejnila skladbu Can’t Deny Me. Rozhodla sa tak potešiť členov a členky svojho fanklubu Ten Club.

Novinku ponúkli v sobotu, pričom v rovnaký deň oslávil basgitarista skupiny Jeff Ament 55. narodeniny. Can’t Deny Me je zároveň prvou novou piesňou formácie od roku 2013. Zatiaľ nie je jasné, či je novinka ukážkou z pripravovaného albumu kapely.

Pearl Jam

pôsobia na hudobnej scéne od roku 1990. Komerčne najúspešnejší je ich debut Ten (1991) so skladbami Alive, Jeremy, Porch, Even Flow či Oceans.
na konte majú aj štúdiovky Vs. (1993), Vitalogy (1994), No Code (1996), Yield (1998), Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006), Backspacer (2009) a Lightning Bolt (2013). Medzi ich hity patria aj skladby Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Yellow Ledbetter, Better Man, Daughter, Last Kiss, I Am Mine, World Wide Suicide alebo The Fixer.
skupina vznikla počas rozmachu grungeu, no v súčasnosti ju charakterizujú ako osobitú rockovú či alternatívno-rockovú kapelu. Ich pôsobenie na scéne zrekapituloval režisér Cameron Crowe v dokumente Pearl Jam Twenty (2011).

Informácie pochádzajú z webstránky www.rollingstone.com a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: hudba, Pearl Jam
Zdroj: Webnoviny.sk – Kapela Pearl Jam v deň narodenín basgitaristu Jeffa Amenta zverejnila skladbu Can’t Deny Me © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *