Home / SLOVENSKO / V budove Národnej rady SR nahlásili bombu, zásah polície trval niekoľko hodín

V budove Národnej rady SR nahlásili bombu, zásah polície trval niekoľko hodín

aktualizované 8. marca, 12:28

BRATISLAVA 8. marca (WebNoviny.sk) – Situácia v budove Národnej rady SR je opäť v norme. Agentúre SITA to potvrdil hovorca NR SR Tomáš Kostelník po tom, čo ráno cez anonymný e-mail niekto nahlásil v budove parlamentu bombu.

Ako Kostelník dodal, zamestnanci, ktorí sa v budove v čase nahlásenia bomby nachádzali, v nej boli prítomní počas výkonu potrebných opatrení príslušných bezpečnostných zložiek. „Z budovy nikoho nevypúšťali ani nevpúšťali dnu,“ povedal s tým, že stav, počas ktorého zasahovala polícia, trval približne tri hodiny.

Ihneď po prijatí oznámenia o uložení bomby boli podľa bratislavskej policajnej hovorkyne Veroniky Slamkovej zo strany polície vykonané všetky potrebné úkony, ktorých cieľom bolo preveriť pravdivosť oznámenia.

Odporúčame:
Prezident podľa Smeru rokuje o budúcnosti krajiny so stranami hlásajúcimi štátny prevrat

„Bezpečnostná pyrotechnická prehliadka budovy bola ukončená o 11:30 s negatívnym výsledkom,“ uviedla. Vyšetrovateľ podľa nej zároveň v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.

V Národnej rade SR mali mať dopoludnia tlačovú besedu poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO) a aj predstavitelia strany Smer-SD. Remišová ju zrušila a Smer-SD ju presunul do centrály strany.

Viac k témam: bomba, Národná rada SR, Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – V budove Národnej rady SR nahlásili bombu, zásah polície trval niekoľko hodín © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Poznáte jej históriu a pôvod?

Vysvetlenie pôvodu názvu „veľká“ treba hľadať v časoch otroctva Židov v starovekom Egypte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *