Home / šport / Cyklistika / BMC Racing vyhrali tímovú časovku na Tirreno-Adriatico, Saganov tím obsadil siedme miesto

BMC Racing vyhrali tímovú časovku na Tirreno-Adriatico, Saganov tím obsadil siedme miesto

LIDO DI CAMAIORE 7. marca (WebNoviny.sk) – Víťazom úvodnej etapy cyklistických pretekov Tirreno-Adriatico zaradených do prestížneho seriálu WorldTour, tímovej časovky na 21,5 km so štartom aj cieľom v Lido di Camaiore, sa stalo družstvo BMC Racing.

Americký tím so švajčiarskym zázemím triumfoval s náskokom 4 sekundy pred družstvom Mitchelton-Scott a 9 sekúnd pred Teamom Sky na čele s Christopherom Froomom. Nemecké zoskupenie Bora-Hansgrohe so Slovákom Petrom Saganom obsadilo 7. priečku s odstupom 30 sekúnd na víťazný BMC Racing. V tímovej časovke s rovinovým profilom, ale s nepríjemným vetrom, sa predstavilo 22 tímov.

Odporúčame:
Sagana čakajú Preteky dvoch morí, Tirreno Adriatico je pre neho skutočný začiatok sezóny

Prvým lídrom priebežnej celkovej klasifikácie sa stal člen tímu BMC Racing, taliansky tridsiatnik Damiano Caruso. Práve Caruso si oblečie modrý dres do utorkovej 2. etapy, ktorá bude merať 167 km a povedie z Camaiore do Follonica. Za Carusom nasledujú v celkovom poradí v rovnakom čase jeho traja tímoví kolegovia – Austrálčania Rohan Dennis a Patrick Bevin a tiež Belgičan Greg van Avermaet. Zostávajúce trio víťazného tímu v stredajšej tímovej časovke tvoria Alberto Bettiol, Stefan Küng a Michael Schär.

Tirreno-Adriatico mám veľmi rád, keďže sme v Taliansku a ja som doma. Bez Richieho Porteho nemáme určeného konkrétneho lídra pre celkovú klasifikáciu, ale ktovie, možno sa ním stanem práve ja. Máme však aj Grega van Avermaeta, takže uvidíme ako sa to bude odvíjať deň po dni. Čo sa týka dnešnej časovky, bola náročná pre všetkých rovnako, ale snažili sme sa tlačiť na plyn až do konca. Neviem, či v závere fúkalo menej, ale sme šťastní, že sme zvíťazili,“ povedal Damiano Caruso, cituje ho portál Cyclingnews.

Peter Sagan je líder tímu Bora-Hansgrohe a zároveň jediný Slovák na Tirreno-Adriatico. Od roku 2012 ani raz nechýbal na Pretekoch dvoch morí a predviedol dovedna sedem víťazných etapových koncoviek. Predvlani útočil aj na celkový triumf, ktorý mu o jedinú sekundu vyfúkol veľký rival Van Avermaet. Sagan je aj štvornásobným víťazom bodovacej súťaže na Tirrene.

Tirreno-Adriatico 2018

Lido di Camaiore – Lido di Camaiore (21,5 km)

Tímová časovka: 1. BMC Racing 22:19 min, 2. Mitchelton-Scott +4 s, 3 Team Sky +9, 4. Quick-Step Floors +15, 5. Sunweb +25, 6. Kaťuša-Alpecin +28, 7. Bora-Hansgrohe +30.

Poradie po 1. etape: 1. Damiano Caruso (Tal.) 22:19 min, 2. Rohan Dennis, 3. Patrick Bevin (obaja Aus.) všetci BMC Racing, 4. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing – všetci rovnaký čas ako líder, 5. Luke Durbridge (Aus.), 6. Daryl Impey (JAR) obaja Mitchelton-Scott +4 s.

Viac k témam: cyklistika, Peter Sagan, Tirreno-Adriatico
Zdroj: Webnoviny.sk – BMC Racing vyhrali tímovú časovku na Tirreno-Adriatico, Saganov tím obsadil siedme miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *