Home / šport / Hokej / Bývalý najlepší strelec NHL a hráč Slovana Bratislava Cheechoo ukončil kariéru

Bývalý najlepší strelec NHL a hráč Slovana Bratislava Cheechoo ukončil kariéru

OTTAWA 7. marca (WebNoviny.sk) – Bývalý víťaz trofeje Maurica Richarda pre najlepšieho strelca hokejovej NHL Jonathan Cheechoo ukončil aktívnu kariéru.

Tridsaťsedemročný útočník odohral v zámorskej profilige dovedna 501 zápasov za Ottawu Senators a San José Sharks, strelil 170 gólov, celkovo nazbieral 305 bodov. V ročníku 2005/2006 ovládol tabuľku kanonierov s 56 zásahmi, zároveň tým utvoril rekord organizácie „žralokov“ v počte gólov v jednej sezóne.

Po prestupe do kanadského klubu v roku 2009 ho postupne opustila forma a presunul sa do Európy. Okrem iného si v ročníku 2016/2017 obliekal dres Slovana Bratislava v KHL. Za „belasých“ absolvoval 60 duelov s bilanciou 14 + 26.

„Jonathan sa svojou poctivou prácou stal jedným z najobľúbenejších hráčov v histórii San José. Na ľade i mimo neho išiel príkladom. Gratulujeme mu k úžasnej kariére,“ cituje sportsnet.ca vyhlásenie generálneho manažéra Sharks Douga Wilsona.

Viac k témam: hokej, Jonathan Cheechoo
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý najlepší strelec NHL a hráč Slovana Bratislava Cheechoo ukončil kariéru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úspech nitrianskych hokejistov pokračuje, na Spiši zvíťazili aj v druhom finále

V prvom súboji triumfovali 3:2 a v druhom dokonca 5:2, keď ešte pred polovicou duelu viedli už 4:0.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *