Home / šport / Cyklistika / Sagana čakajú Preteky dvoch morí, Tirreno Adriatico je pre neho skutočný začiatok sezóny

Sagana čakajú Preteky dvoch morí, Tirreno Adriatico je pre neho skutočný začiatok sezóny

LIDO DI CAMAIORE 7. marca (WebNoviny.sk) – Úvodnou tímovou časovkou na 21,5 km v Lido di Camaiore sa v stredu začne cyklistické Tirreno Adriatico, nazývané aj Preteky dvoch morí. Sedem etáp lemujú dve časovky a cyklisti na ceste z Tyrrhenského k Jadranskému moru absolvujú dovedna 982,5 km, vrátane dvoch vyše 200 km dlhých etáp. Medzi nimi bude aj slovenský líder tímu Bora-Hansgrohe Peter Sagan, na tradičnom jarnom podujatí z prestížnej série WorldTour sa predstaví po siedmy raz bez prerušenia.

Bude to iné Tirreno-Adriatico pre mňa ako tie predchádzajúce. Pred týmto podujatím som zvykol mať v nohách viac pretekových kilometrov vrátane destinácií ako Katar, Omán, Argentína či úvodný klasikársky víkend sezóny v Belgicku. Môj súťažný rozvrh sa však pomenil. Až Tirreno-Adriatico je pre mňa skutočný začiatok sezóny,“ cituje Petra Sagana tlačová správa organizátorov podujatia.

Generálka na najväčšie jarné monumenty

Trojnásobný majster sveta začal európsku časť sezóny ôsmym miestom v sobotňajšej zablatenej klasike Strade Bianche v Toskánsku. Ešte v januári absolvoval podujatie Tour Down Under v Austrálii, kde vyhral jednu z etáp a obliekol sa aj do zeleného dresu víťaza bodovacej súťaže.

Odporúčame:
Aktualizované: Peter Sagan prišiel do cieľa na Strade Bianche so stratou dvoch minút, preteky ovládol Benoot

Na Tirrene zrejme bude chcieť zabojovať aj o etapové víťazstvá či dres určený pre víťaza bodovacej súťaže. Sagan netají, že práve Tirreno-Adriatico je pre neho vhodnou generálkou na najväčšie jarné monumenty na čele s ďalšími talianskymi pretekmi Miláno – Sanremo. „Vyhral som tu štyrikrát bodovačku za štyri roky a rád by som pridal ďalší takýto dres. Chcem sa víťazne naladiť na Miláno – Sanremo, preteky, na ktorých mi veľmi záleží,“ uviedol Peter Sagan.

Od roku 2012 Peter Sagan ani raz nechýbal na Pretekoch dvoch morí a predviedol dovedna sedem víťazných etapových koncoviek. Predvlani útočil aj na celkový triumf, ktorý mu o jedinú sekundu vyfúkol veľký belgický rival Greg van Avermaet.

Žiadny slovenský kolega

Saganovi stačí vyhrať jednu etapu, aby sa dostal na úroveň Alessandra Petacchiho, Morena Argentina a Giuseppeho Saronniho na tretej priečke historického poradia v počte víťazných etáp. Na prvých dvoch miestach figurujú Roger de Vlaeminck s 15 víťaznými etapami a Oscar Freire s jedenástimi.

V Saganovom tíme na Tirrene nefiguruje žiadny slovenský kolega, zato nechýbajú Poliaci Rafal Majka a Maciej Bodnar, Taliani Davide Formolo a Daniel Oss, Čech Leopold König, Nemec Marcus Burghardt. Úvodná etapa – tímová časovka na 21,5 km je profilom čistá rovina. Jej začiatok je v stredu o 14.00 h, záver sa očakáva po 16.00 h.

Viac k témam: cyklistika, Peter Sagan, Tirreno-Adriatico
Zdroj: Webnoviny.sk – Sagana čakajú Preteky dvoch morí, Tirreno Adriatico je pre neho skutočný začiatok sezóny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *