Home / šport / Hokej / Tomáš Tatar cítil po príchode do Vegas mierny tlak, po prvom góle sa mu uľavilo

Tomáš Tatar cítil po príchode do Vegas mierny tlak, po prvom góle sa mu uľavilo

LAS VEGAS 6. marca (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejista Tomáš Tatar (27) nazbieral v základnej časti NHL už 116 gólov. Prvých 115 dosiahol v drese Detroitu, zatiaľ posledný stošestnásty pridal už ako hráč Vegas Golden Knights. V tíme nováčika sa ocitol po siedmich rokoch strávených v organizácii Red Wings.

Po príchode som cítil mierny tlak. Po prvom góle sa mi uľavilo. Potrebujem si ešte zvyknúť na nový systém. Cítim sa trochu nervózny a unavený z presunov. Je toho na mňa dosť. Chvalabohu, že sme vyhrali,“ vravel Tatar po triumfe nad New Jersey 3:2 v rozhovore pre denník SME.

Potrebuje si zvyknúť na systém

Skúsený krídelník tvrdí, že nie je jednoduché naskočiť do rozbehnutého vlaku a v prípade tímu Vegas Golden Knights ide o solídne naštartovaný expres. Zverenci trénera Gerarda Gallanta sú s 89 bodmi po 65 zápasoch na druhom mieste Západnej konferencie NHL a vo svojej prvej sezóne medzi zámorskou hokejovou smotánkou nezadržateľne mieria do play-off. „Cítil som na seba tlak, ale teraz zo mňa opadol. Potrebujem si ešte zvyknúť na nový systém. Cítim sa trochu nervózny a unavený z presunov. V tíme sa mi však páči. Majú všetko špičkovo spravené. Tréningová hala je na úrovni, starostlivosť tiež,“ uviedol Tatar, strieborný medailista z MS 2012.

Odporúčame:
Tomáš Tatar cítil po príchode do Vegas mierny tlak, po prvom góle sa mu uľavilo

Zvyknúť si bude musieť aj na horúce počasie a vysokú nadmorskú výšku. V Las Vegas býva sucho a v lete tam teploty dosahujú aj viac než 40 °C. „Teraz tam nie je také teplo. Je to akurát. Tréningovú halu máme vysoko v horách. Je tam ťažký vzduch. Počas tréningov som dýchal aj cez oči. Spoluhráči mi hovorili, že je to normálne a že o dva týždne si zvyknem,“ pokračoval Tatar, s 29 bodmi slovenský tohtosezónny líder v produktivite v NHL.

Zmenu privítal

Na otázku, ako je množné, že Vegas hrajú hneď vo svojej prvej sezóne v NHL dlhodobo na špici a dokonca sú v hre o Prezidentský pohár pre víťaza základnej časti, odpovedal: „Hrajú rýchly a krásny hokej. Nie som prekvapený, že hrajú na špici. V klube sú štyri vyrovnané formácie. Je to zábavný hokej a super pocit.

Tatar priznal, že po rokoch v Detroite už v najsledovanejšej profilige sveta potreboval zmenu a privítal ju. „Mrzelo ma, že som skončil, ale zároveň som sa potešil, že idem do klubu s najvyššími ambíciami. V Detroite nám to v tejto sezóne nešlo. Neviem, aká je príčina, ale muselo sa už niečo udiať. So spoluhráčmi som sa ani nestihol osobne rozlúčiť. So všetkými som si písal a volal. Onedlho hráme práve v Detroite (vo štvrtok 8. 3., pozn.). Bude to zaujímavý zápas,“ dodal Tatar pre SME.

Viac k témam: hokej, NHL, tomáš tatar, Vegas Golden Knights
Zdroj: Webnoviny.sk – Tomáš Tatar cítil po príchode do Vegas mierny tlak, po prvom góle sa mu uľavilo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *