Home / SVET / Vodca Kim Čong-un prijal juhokórejskú delegáciu, vyjadril túžbu napísať nové dejiny

Vodca Kim Čong-un prijal juhokórejskú delegáciu, vyjadril túžbu napísať nové dejiny

SOUL 6. marca (WebNoviny.sk) – Napriek sporom okolo jadrového programu chce severokórejský líder Kim Čong-un pokračovať v zbližovaní s Južnou Kóreou. Vyjadril sa tak počas pondelkového stretnutia s juhokórejskou delegáciou v metropole Pchjongjang.

Severokórejské médiá po stretnutí informovali, že Kim viedol s desiatimi vyslancami juhokórejského prezidenta Mun Če-ina „otvorené rokovania“. Vyjadril pri tom túžbu „napísať nové dejiny národného zjednotenia“.

Odporúčame:
Donald Trump tvrdí, že „maximálny tlak“ na Pchjongjang musí pokračovať

Bezprecedentná schôdzka so severokórejským vodcom, ktorej súčasťou bol slávnostný obed, bola vôbec prvou svojho druhu a trvala približne štyri hodiny. Zúčastnili sa na nej aj Kimova mladšia sestra Kim Jo-džong a jeho manželka Ri Sol-džu.

Juhokórejskú delegáciu vedie šéf Národného bezpečnostného úradu Čong Ji-jong a jej súčasťou je aj šéf juhokórejských tajných služieb.

Viac k témam: Južná Kórea, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Severná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk – Vodca Kim Čong-un prijal juhokórejskú delegáciu, vyjadril túžbu napísať nové dejiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, Šimečka podľa Fica otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *