Home / šport / Ostatné športy / Paulíne Fialkovej v Pjongčangu chýbali slovenské polievky, teší sa na záver sezóny

Paulíne Fialkovej v Pjongčangu chýbali slovenské polievky, teší sa na záver sezóny

BRATISLAVA 5. marca (WebNoviny.sk) – Rovnako ako všetci športovci aj biatlonistka Paulína Fialková si chvíle po návrate zo ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu užívala v kruhu najbližších.

Prišiel však čas opäť zdvihnúť kotvy a plniť si športové povinnosti, počas najbližšieho obdobia sa predstaví v seriáli Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti, nórskom Osle a ruskom Ťumeni.

Odporúčame:
Anastasia Kuzminová má za sebou krásne chvíle, víťazstva jej zachutili a chce bojovať o ďalšie

Už v Kórei som sa tešila na to, ako prídem domov, objímem a vystískam všetkých blízkych. Tak som aj urobila. Zároveň som sa tešila na slovenské domáce polievky, ktoré mi v Pjongčangu veľmi chýbali. Cesnačka, vývar a podobne. Som totiž polievková,“ prezradila s úsmevom 25-ročná Breznianka. „U mňa sa ostatný týždeň niesol predovšetkým v znamení času stráveného s rodinou a tréningu. Nebola som s najbližšími poriadne dlho, preto ma to potešilo. Teraz nás čakajú ešte tri týždne na Svetových pohároch. V rámci tréningu som absolvovala v Osrblí majstrovstvá Slovenska, cítila som sa celkom dobre.“

Odporúčame:
Anastasii Kuzminovej odovzdali mimoriadnu cenu ešte za decembrové výsledky

Prvé kroky P. Fialkovej povedú do Fínska. „Každý športovec toho má po olympiáde plné zuby. Príprava smerovala k Pjongčangu. Je možné si povedať, že sa mu nechce. Ja som však k tomu pristúpila tak, že som profesionálka a sezóna má ešte tri Svetové poháre. Veľmi sa teším na záver tohto ročníka a posledné tri kolá SP. Každá sezóna má jeden vrchol a my ho už máme za sebou v podobe olympiády. Teraz môžeme ísť súťažiť trochu viac uvoľnenejšie a viac si preteky užiť,“ skonštatovala piata vo vytrvalostných pretekoch na 15 km na ZOH 2018 a doplnila: „Na Pjongčang budem spomínať pozitívne, pretože som tam bola v individuálnej súťaži piata. Je to pre mňa odrazový mostík do ďalších štyroch rokov. Budem si hovoriť, že som bola piata, no mala reálnu šancu na medailu a nezískala som ju. Je to pre mňa motivácia k tomu, aby som na sebe pracovala ďalšie štyri roky.“

Už niekoľko rokov absolvuje Paulína Fialková preteky či sústredenia s omnoho úspešnejšou Anastasiou Kuzminovou, šesťnásobnou olympijskou medailistkou a trojnásobnou šampiónkou spod piatich kruhov. „Vždy je to tak, že keď niekto urobí niečo dobré, tak slabší sa od neho inšpirujú. Myslím si, že Nasťa je tak fenomenálna športovkyňa, že sa ňou všetci môžeme inšpirovať do konca života,“ poznamenala Paulína Fialková.

Viac k témam: biatlon, Paulína Fialková
Zdroj: Webnoviny.sk – Paulíne Fialkovej v Pjongčangu chýbali slovenské polievky, teší sa na záver sezóny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *