Home / SLOVENSKO / Minister Maďarič donesie prezidentovi Kiskovi svoju abdikáciu

Minister Maďarič donesie prezidentovi Kiskovi svoju abdikáciu

BRATISLAVA 5. marca (WebNoviny.sk) – Prezident SR Andrej Kiska prijme v pondelok o 14:00 ministra kultúry Mareka Maďariča, ktorý prinesie abdikačný list. Médiá o tom v nedeľu večer informovali z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

Zhrozený z vraždy dvoch mladých ľudí

Maďarič tvrdí, že rozhodnutie podať demisiu je jeho osobné rozhodnutie, ako minister kultúry sa nevie ľudsky vyrovnať s tým, že za jeho pôsobenia bol zavraždený novinár.

Odporúčame:
Maďarič demisiou podľa analytika potvrdil svoj politický kurz a odlíšil sa od ostatných smerákov

Minister kultúry Marek Maďarič oznámil na tlačovej besede v stredu 28. februára, že podáva demisiu. Informoval, že svoje rozhodnutie najskôr v ten deň ráno oznámil premiérovi a predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi a v pondelok 5. marca demisiu doručí prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi.

Odporúčame:
Jarjabek očakával Maďaričovu demisiu skôr, v prípade Kuciaka verí v úspech polície

„Každý normálny človek v štáte bol zasiahnutý a zhrozený z vraždy dvoch mladých ľudí. Policajný prezident vyslovil hypotézu, že vražda môže súvisieť s prácou novinára,“ uviedol Maďarič v súvislosti s vraždou investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Ostáva členom strany Smer-SD

Povedal, že pred neho ako ministra kultúry vražda novinára stavia vážne otázky, ktoré sa týkajú médií i samotnej vraždy. „Neviem si predstaviť, že budem pokojne sedieť v kresle ministra,“ dodal.

Maďarič ostáva členom Smeru a bude si uplatňovať svoj poslanecký mandát ako člen strany Smer. V roku 2016 bol zvolený za poslanca NR SR, v národnej rade je jeho náhradníčkou Mária Janíková. Maďarič tvrdí, že ako poslanec parlamentu sa bude riadiť svojím vedomím a svedomím.

Po regionálnych voľbách v novembri 2017 sa Maďarič na decembrovom sneme Smeru vzdal funkcie podpredsedu Smeru-SD a zostal radovým členom strany.

Viac k témam: Ján Kuciak, Marek Maďarič, Národná rada SR, Robert Fico, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Maďarič donesie prezidentovi Kiskovi svoju abdikáciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *